Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Μακεδονικό Σήμα του ΣΕΒΕ παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Μαρίας Σπυράκη



Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές αναμένεται να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις που θα φέρουν το Συλλογικό Σήμα «MACEDONIA THE GREAT», το οποίο κατοχύρωσε ο ΣΕΒΕ στην ΕΕ και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη.
Τα προϊόντα που θα φέρουν την ονομασία του Μακεδονικού Σήματος θα πιστοποιούν ότι προέρχονται από τις γεωγραφικές Περιφέρειες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και των περιφερειακών ενοτήτων Δράμας και Καβάλας. Μέσω του σήματος θα αποκτούν ένα νέο διακριτικό γνώρισμα που μπορεί να αποτελεί ισχυρό διαβατήριο διεθνούς προβολής.
H ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, τόνισε ότι «το Μακεδονικό Σήμα παραπέμπει ευθέως στο σύνθετο ποιοτικό και μοναδικό αποτύπωμα για όλη την παραγωγική κοινότητα της Μακεδονίας. Η καταχώρηση του σήματος από το  Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUIPO, δεν έγινε για λόγους εχθρότητας με καμία γειτονική χώρα, δεν έγινε επειδή επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιχειρήσεις της Βόρειας Μακεδονίας που κατά κόρον εμφάνιζαν προϊόντα ως «μακεδονικά» χωρίς διευκρινίσεις».
Σημείωσε μάλιστα, πως «η καταχώρηση του σήματος έγινε για  να έχουμε το απαραίτητο θεσμικό εργαλείο ώστε να μην νοθεύεται ο ανταγωνισμός. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Μακεδονίας με το Συλλογικό Μακεδονικό Σήμα διαφοροποιούνται και κρίνονται για την ποιότητα και την αξία τους με βάση την ευρωπαϊκή.
Όσοι, εδώ στις Βρυξέλλες, εργαζόμαστε  για κανόνες και κριτήρια στην ενιαία αγορά (level playing field), αναγνωρίζουμε ότι ανεξαρτήτως εθνικότητας αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος του υγιούς ανταγωνισμού». 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τόνισε ότι «η σημασία του σήματος αυτού είναι τεράστια για την Ελλάδα. Με τη χρήση του προστατεύονται τα ελληνικά προϊόντα που παράγονται στη Μακεδονία, αποκτούν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα και διαφημίζεται η ελληνική μας ιστορία και κληρονομία, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου αυτά εξάγονται».
Η απόδοση του Μακεδονικού Σήματος ξεκινάει εντός του Φεβρουαρίου για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 250, εκ των οποίων οι 100, έχουν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόκτησή του, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης παρουσίασης του Μακεδονικού Σήματος στο Ευρωκοινοβούλιο.
Επισήμανε μάλιστα ότι «η δημιουργία του Μακεδονικού Σήματος έχει σκοπό την προστασία των ελληνικών προϊόντων που παράγονται στην Μακεδονία – και αντίστοιχα των υπηρεσιών που παρέχονται - συνδυάζοντας την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου μας, μέσα από αυθεντικά, γνήσια και ποιοτικά προϊόντα των μελών του ΣΕΒΕ».
Η χορήγηση άδειας χρήσης του Μακεδονικού Σήματος γίνεται δωρεάν για τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., Πάρις Κοκορότσικος.
Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής  του ΕΛΚ, εκπρόσωπος τύπου της Διεύρυνσης Δυτικών Βαλκανίων και Νότιας Γειτονίας, Αντρέι Κοβάτσεφ στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «το εμπόριο μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 5,53% τα τελευταία 25 χρόνια.
Η Βουλγαρία και η Ελλάδα αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα των πλεονεκτημάτων της ολοκλήρωσης στην ΕΕ για τη συμφιλίωση δύο γειτονικών χωρών». Ο κ. Κοβάτσεφ είπε ακόμη ότι «δυστυχώς, υπάρχει μια χώρα στη γειτονιά μας, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας που δεν ενστερνίζεται πλήρως το πνεύμα  της περιφερειακής συνεργασίας».
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην ΕΕ, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας, ο πρεσβευτής της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, πρέσβης Διονύσης Καλαβρέζος, καθώς και οι ευρωβουλευτές Άννα Ασημακοπούλου, Πέτρος Κόκκαλης και Στέλιος Κυμπουρόπουλος. 
Η  παρουσίαση του Μακεδονικού Σήματος στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ήταν η πρώτη, εκτός των  συνόρων. Η καμπάνια του ΣΕΒΕ συνεχίζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Το βόρεια Μακεδονία προφανώς ξεχάστηκε από την παράταξη της Σπυράκη και τώρα να είχαμε να λέγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά κάθε Έλληνας απέκτησε το δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό του Μακεδόνα.Το dna όμως τι θα έλεγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας κοιτάξουμε να να χωνέψουμε όσα μας έμαθε η ζωή και δεν έμαθε το παλιό σχολείο για να ισορροπήσουμε.Άλλα μας μάθαιναν στο δημοτικό και στο Γυμνασίο απ το 1950 και μετά ...και άλλα μαθαίνουμε ότι συνέβαιναν στη χώρα μας.Μπορούμε να τα τσεκάρουμε ή έχουμε μείνει στις ξεπερασμένες γνώσεις του σχολείου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.