Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνουΗ ανάρτηση του Συντονιστή Ν. Πέλλας Χρυσοβαλάντη Μιλτιάδη:

Με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου που αποτελεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, συμμετείχα στο κάλεσμα της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε εθελοντική αιμοδοσία.
Ο καρκίνος ως χρόνια νόσος προκαλεί μεταξύ άλλων σοβαρή αναιμία, με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για μεταγγίσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Σύμφωνα με μελέτη για το έτος 2013 στην Ελλάδα, σε σύνολο 583.457 μεταγγίσεων μονάδων ερυθρών, το 14,65% αφορούσε ογκολογικους ασθενεις (Valsami et al., 2017).
10 λεπτά αρκούν!
Νοιαζόμαστε γι'αυτούς που νοσούν!
Δίνουμε αίμα - Σώζουμε ζωές!

Βιβλιογραφική αναφορά:
VALSAMI S, GROUZI E, POULIAKIS A ET AL. Red blood cell transfusions in Greece: results of a survey of red blood cell use in 2017. Turk J Hematol.2017;34(1):52-58. doi:10.4274/tjj.2016.0188/.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.