Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της ΠΕ Πέλλας συμπαρίσταται στους βιοπαλαιστές αγρότες του νομού


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού Πέλλας.

Για άλλη μια χρονιά βγαίνετε στους δρόμους, στήνετε μπλόκα και διεκδικείτε να μείνετε στα χωράφια σας για να μπορείτε να συντηρήσετε τις οικογένειές σας.

Έχετε καταλάβει, πως οι υποσχέσεις των πολιτικών, όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που είχαν πυξίδα τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της Ε.Ε. και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σας φορτώνει με το άγχος της επιβίωσης και τελικά πετάει πολλούς από εσάς εκτός παραγωγής.

Έχετε καταλάβει ότι έχετε απέναντί σας , τους βιομήχανους ,τους μεγαλέμπορους που κυριαρχούν στην αγορά και διαμορφώνουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους.

Έχετε απέναντί σας τα μονοπώλια της ενέργειας, που σας πουλούν πανάκριβο το ρεύμα και το πετρέλαιο.

Έχετε απέναντί σας τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δεν καλύπτει στο 100% την παραγωγή από καιρικά φαινόμενα στις φυτικές καλλιέργειες και από κάποιες αρρώστιες ζώων στους κτηνοτρόφους.

Τα ψίχουλα που σας δίνει η κυβέρνηση ως αποζημιώσεις, δεν φτάνουν για να καλύψετε τα έξοδα παραγωγής και επιβίωσης.

Έχετε καταλάβει, πως ο μόνος δρόμος που φέρνει αποτέλεσμα είναι η διεκδίκηση και η αγωνιστική κινητοποίηση. Η πείρα σας είναι μεγάλη.

Οι κυβερνητικές επιλογές σας βγάζουν στο δρόμο!

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ :

--Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μέσα στην λίστα των προϊόντων να μπούνε και τα κεράσια.

--Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

--Κατώτατες εγγυημένες τιμές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής , διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

--Ουσιαστική προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ,ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δήμου Αλμωπίας : Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης
Δήμου Έδεσσας : Τσιτσάγκας Χαράλαμπος - Δημ.Σύμβουλος
Δήμου Πέλλας : Παπαδοπούλου Ολυμπία - « «
Δήμου Σκύδρας : Σουμελίδης Γιάννης - « «
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.