Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκοιμήθη ο πρώην Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός



Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει για την Ηλεία, καθώς χθες το βράδυ της Τρίτης εκοιμήθη σε ηλικία 91 ετών ο μακροβιότερος ιεράρχης της Ελλάδας πρώην  Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που υπέκυψε στα σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπωρούσαν όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σήμερα στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου η σορός του θα τεθεί για λαϊκό προσκύνημα, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στη 1.00 το μεσημέρι επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται, πως ο Μακαριστός επέλεξε αυτοβούλως να παραιτηθεί από το αξίωμα του Μητροπολίτη Ηλείας τον Αύγουστο του 2022 επικαλούμενος την βεβαρημένη, λόγω γήρατος κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια να αποσυρθεί στο Γηροκομείο της Παναγίας της Καθολικής στη Γαστούνη, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.