Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ''ΑΛΙΚΟ'' της εικαστικού Εφης Λαμπρίδου Τοψή, στην Αθήνα (φωτο)



Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης "ΑΛΙΚΟ" της εικαστικού Εφης Λαμπρίδου Τοψή, από τα Γιαννιτσά,  πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Αθήνα (Αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς).
Την εκδήλωση προλόγισε ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, ενώ στο πιάνο συντρόφευσε τους καλεσμένους η καταξιωμένη μουσικός Κρίστυ Καθάριου με αγαπημένες μελωδίες.

 Η Έφη Λαμπρίδου-Τοψή  μέσα από τους ιδιαίτερους πίνακες της μας οδηγεί σε ένα ταξίδι με έντονα συναισθήματα και αισθήσεις γεμάτες εικόνες. Κυρίως δυο μόνο χρώματα, κόκκινο και μαύρο, αποτελούν τη χρωματική γκάμα των έργων της, ενώ η λεπτομέρεια στους πίνακες ζωγραφικής της καθηλώνουν τον θεατή με την ομορφιά, την ιδιαιτερότητα και τον εμβληματικό χαρακτήρα τους. Με τη μοναδική ικανότητα που έχει, μέσα από την τεχνοτροπία της, καταφέρνει να αποτυπώσει στον καμβά υφάσματα σε κίνηση. Κάτω από τα υφάσματα διακρίνεται όμορφα η ανθρώπινη φιγούρα, δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα και φανταστικές εικόνες στον θεατή. Το αποτέλεσμα μας συνεπαίρνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μπορεί να το κάνει και μια φωτογραφική μηχανή. Κάθε πίνακας λοιπόν συμβολίζει ένα καλά κρυμμένο μυστικό και αυτοί που θα το ανακαλύψουν, αυτοί θα εκτιμήσουν και θα κατανοήσουν την πραγματική του αξία. 
Διάρκεια έκθεσης 10-15 Φεβρουαρίου 2023
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς. 

Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια παραβρέθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Μαρία Μίτζολη Λαγομάτη, αφού η Έφη Λαμπρίδου Τοψή είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.