Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Να ενισχυθούν οι κερασοπαραγωγοί της ΠΕ Πέλλας, ζητά ο Ιορδάνης Τζαμτζής, με έγγραφό του προς τον ΥΠΑΑΤ



Να ενισχυθούν οι κερασοπαραγωγοί της Π.Ε. Πέλλας, ζητά ο Ιορδάνης Τζαμτζής, με έγγραφό του προς τον ΥΠΑΑΤ

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει στο έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, τεκμαίρεται η απώλεια εισοδήματος, που υπέστησαν οι παραγωγοί κερασιών, εξαιτίας των χαμηλών τιμών πώλησης του προϊόντος και του αυξημένου κόστους παραγωγής, του έτους 2022.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αφού συγκέντρωσε στοιχεία από Οργανώσεις Παραγωγών και Συνεταιρισμών της περιοχής, εκτίμησε ότι η απώλεια εισοδήματος ανέρχεται σε 740 ευρώ ανά στρέμμα.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ο κ. Τζαμτζής επισυνάπτει όλα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας:

ΘΕΜΑ: «Απώλεια εισοδήματος των παραγωγών Κερασιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, λόγω προβλημάτων στις τιμές πώλησης και στο αυξημένο κόστος παραγωγής του έτους 2022»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Οι παραγωγοί κερασιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αντιμετώπισαν το έτος 2022 προβλήματα που οδήγησαν σε μεγάλη απώλεια εισοδήματος, τόσο λόγω των μειωμένων τιμών διάθεσης όσο και του ιδιαίτερα αυξημένου κόστους παραγωγής της καλλιέργειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία των Οργανώσεων Παραγωγών και των Συνεταιρισμών της περιοχής μας, τα οποία και σας διαβιβάζουμε συνημμένα, το κόστος συγκομιδής αυξήθηκε κατά 100%, το κόστος άρδευσης κατά 150%, και το κόστος των γεωργικών εφοδίων και των καυσίμων ήταν επίσης αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη τριετία. Παράλληλα, η μέση τιμή διάθεσης, ήταν σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα αρχεία 0,95 ευρώ/κιλό. Στα έγγραφα των παραγωγικών φορέων, αναφέρονται και οι ποικιλίες με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα, η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών εκτιμήθηκε σε 740 ευρώ ανά στρέμμα.

Ζητούμε την οικονομική ενίσχυση των κερασοπαραγωγών, οι οποίοι λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να καλλιεργήσουν για την ερχόμενη περίοδο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Π.Ε. Πέλλας, καλλιεργούνται 112.356,36 στρέμματα με κεράσια (ΟΣΔΕ 2022).

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Ιορδάνης Τζαμτζής
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Θέλω να δω μια φορά στην ζωή μου, μία φορά να γίνουν πραγματικότητα τα ζητούμενα που στέλνει κάθε πολιτικάντης σε υπουργούς, προέδρους ΕΛΓΑ, και και και άλλους πολλούς. Ο καθένας πολιτικός της περιοχής, σε όποια θέση κι αν είναι το κάνει ότι και καλά θέλει να βοηθήσει αλλά ξέρει ότι δεν θα εισακουστεί. ΟΠΟΤΕ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δωστε στα ροδακινα αμεσα ν παρει ο κοσμος λιπασματα κ φαρμακα γιατι βλεπω ν γινετε χαμος στ τελος μονο λογια εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ,,,,,,,,,,,,,,,,, ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΞΕΦΤΗΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τις εκλογές θα ξεχαστούν όλα

    Never mind

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Νομαρχία τι δούλεμα φάγατε από τους θεσμούς .αγροτεσ για κλάματα είστε,μόνοι μπορείτε έχετε δύναμη.χαιβανια και απομονώστε τα κομματοσκυλα.αυτοι σασ διαλυσαν εντολεσ εκτελούνε.απο όλα τα κόμματα για να μην ξυπνησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.