Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένοχοι ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας – Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου



Την ενοχή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και του Χρήστου Καλογρίτσα για συνέργεια στην παράβαση του πρώην υπουργού επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.
Οι δικαστές σε αντίθεση με την εισαγγελέα της έδρας, Όλγας Σμυρλή που είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, έκριναν με ομοφωνία ότι ο κ. Παππάς παρενέβη στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ αναγνώρισε τη συμβολή του κ. Καλογρίτσα στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, ο πρώην υπουργός μεσολάβησε ώστε να λάβει 3 εκατ. ευρώ από την εταιρεία CCC για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.
Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», έχει  καταθέσει χαρακτηριστικά ο κ. Καλογρίτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς, αρνείται τα όσα του αποδίδονται χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίωξη του και πολιτική τη δίκη που έγινε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.