Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη Βούτσινου στο νέο Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Κρύα Βρύση



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας κ. Γ. Βούτσινο, ο οποίος επισκέφτηκε την Πέλλα με αφορμή τους 5 μήνες λειτουργίας του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου στην Κρύα Βρύση.

Στα Πρότυπα ΕΠΑΛ αξιοποιούνται νέες μεθοδολογίες, λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς σε επαγγελματικά προσόντα κατά τον ορισμό ειδικοτήτων και την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, προβλέπονται αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης εντός των Πρότυπων ΕΠΑΛ, ενώ στοχεύουν στη διάχυση καλών πρακτικών σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Το Πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του, ενώ η χρηματοδότησή του αναμένεται να ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ και είναι ένα από τα 25 που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Συστεγάζεται με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, με ειδικότητες στους τομείς: Πληροφορικής, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού, Διοίκησης & Οικονομίας, Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής και Υγείας & Πρόνοιας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως πρόκειται για ένα ακόμα επίτευγμα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Κρύας Βρύσης, το οποίο είχε υποστηρίξει στη Βουλή και προς την Κυβέρνηση. Έδωσε επίσης συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Λ. Παπαδοπούλου, στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Πέλλας κ. Δ. Γερεμτζέ και στον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θ. Μπαχαράκη, με τους οποίους, όπως ανέφερε, έχει εξαιρετική συνεργασία.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Βούτσινου και στο πλαίσιο της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την τοπική οικονομία, ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε ξανά το αίτημα το οποίο έχει θέσει στα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για ίδρυση Αγροτικού ΙΕΚ, το οποίο ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε να εξεταστεί κατά την επόμενη φάση διεύρυνσης των Αγροτικών ΙΕΚ.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΤΑΜ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΒΑΣ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NA KAI O ΛAKHΣ. MIA ANABAΘMIΣH TOY ΣXOΛEIOY KAI TPEΞANE NA BΓOYN ΦΩTOΓPAΦIEΣ KAI EMMEΣΩΣ NA ΠEPAΣOYN TO KATOΠIN TΩN ENEPΓEIΩN TOYΣ. OMΩΣ OΛOI ΞEPOYME KAI ΠOΛY ΠEPIΣΣOTEPO OI KAΘHΓHTEΣ. MHΔEN ΣYMMETOXH TΩN BOYΛEYTAΔΩN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. THN AΠANTHΣH THN ΔINEI KYPIE BAΣIΛEIAΔH H ΛYKEIAPXHΣ MEΣΩ THΣ KAPATZOBAΣ. ΣYNEΠΩΣ AΛΛOY TA KAKAPIΣMATA AΛΛOY ΓENNOYN OI KOTEΣ.
    http://epal-kr-vrysis.pel.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/leitourgia/pepal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε λακη άσε τις φωτό και απάντησε μας τι θα γίνει με τα ντεμινιμις και μετά 72€ που πήραν κάποιες ομάδες γιατί από τι ακούω εσυ είσαι ο σωτήρας για τα 72€.Άρα δεν θα έχεις και την απαιτήσει από εμάς που δεν πήραμε να σε σταυρώσουμε έτσι;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα ρε φίλε πίστεψες ποτέ αυτόν τον παπατση; ΑΚΟΥ ΛΑΚΗΣ βουλευτής που το βρίκαμε αυτό το ανέκδοτο ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.