Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Οριστική λύση για τα ακίνητα σε ΚΑΡΑΜΑΝ, ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, ΝΤΕΡΕ, ΚΑΨΑΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ»Υιοθετήθηκαν οι προτάσεις του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη

Ως κορυφαία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του σήμερα (22.02.2023) στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και των ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Στην ομιλία του ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση των προτάσεων που ο ίδιος, σε συνεργασία με τους Δήμους Πέλλας και Έδεσσας και τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων, είχε καταθέσει. Συγκεκριμένα:

1. Παρέχεται δυνατότητα κατάθεσης αίτησης για εξαγορά ακινήτου σε ποσοστό 20% της αντικειμενικής του αξίας για τις περιπτώσεις των μαζικών εγκαταστάσεων ύστερα από υπόδειξη των κρατικών αρχών. Αφορά τις περιπτώσεις των περιοχών Αγίου Μάρκου και ΝΤΕΡΕ στην Έδεσσα αλλά και ΚΑΨΑΛΗ και ΦΙΛΛΙΠΑΚΟΥ στα Γιαννιτσά. Η πρόταση είχε κατατεθεί ως τροπολογία από τον Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη.

2. Εντάχθηκε στις διατάξεις για τα ανταλλάξιμα ακίνητα η περιοχή του ΚΑΡΑΜΑΝ Έδεσσας, γεγονός που δίνει το δικαίωμα απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας χωρίς τίμημα εξαγοράς.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι: «Μετά από 70 χρόνια δίνουμε οριστική λύση στο ζήτημα των διακατεχόμενων ακινήτων. Ήταν μια ακόμα υπόσχεση μας που γίνεται πράξη. Η Ελληνική Πολιτεία και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισαν το δίκαιο των πολιτών στις περιοχές των Γιαννιτσών και της Έδεσσας και υιοθέτησαν τις προτάσεις μας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια δίκαιη λύση σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα».

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΔIONYΣH EΣY EIΣAI ΔIKAIOΣ ANΘPΩΠOΣ. H ΠPOTAΣH ΠOY KATEΘEΣEΣ ΩΣ TPOΠOΛOΓIA EINAI TOY ΔIEYΘYNTH THΣ KTHMATIKHΣ YΠHPEΣIAΣ THΣ EΔEΣΣAΣ .KAI MAΛIΣTA EΛEΓE AYTOΔIOIKHTIKOΣ TOY ΔHMOY EΔEΣΣAΣ TO NOMOΣXEΔIO ΣE ΠOΛΛA ΣHMEIA TO ΔIAMOPΦΩΣE O KYPIOΣ ΔIEYΘYNTHΣ. ΣYΓXAPHTHPIA ΣTON KYPIO ΓEPONTIΔH!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπα και εγώ .Από που κι ως που ο Σταμενίτης να καταθέσει τροπολογία.Δεν το χει. Τώρα εξειγειται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.