Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eurostat: Στο 7,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα



Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8,5% τον Ιανουάριο του 2023, από 9,2% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιανουάριο (17,2%, έναντι 25,5% τον Δεκέμβριο), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (14,1%, έναντι 13,8% τον Δεκέμβριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (6,9%, έναντι 6,4% τον Δεκέμβριο) και τις υπηρεσίες (4,2%, έναντι 4,4% τον Δεκέμβριο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στο 7,2% τον Ιανουάριο, από 7,6% το Δεκέμβριο του 2022. Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν τον Ιανουάριο, η Λετονία (21,6%), η Εσθονία (18,8%) και η Λιθουανία (18,4%). Το χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ισπανία και το Λουξεμβούργο (5,8%). Ακολουθούν η Μάλτα (6,7%), η Κύπρος (6,8%), η Γαλλία (7%), η Ελλάδα (7,2%) και το Βέλγιο (7,5%).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. εάν δεν μας έσωζαν οι Ευρωπαίοι απ τη χρεωκοπία τώρα θα ήμασταν Λιβύη.Πολλοί το ξεχνάμε και λένε το τρομερό ανέκδοτο ότι υπάρχει ζωή εκτός ΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mboris.na.skipsis.ke.na.tous.efxaristisis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ αλβανε όταν θα μπείτε στο ευρώ τότε ξανά γράψε

      Διαγραφή
    2. Μην θυμώνεις βρε αριστερουλη θαυμαστή των μνημονίων.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.