Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολιτική Προστασία: Προσοχή σε SMS απάτης – Διαγράψτε το αμέσως



Προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών αποτελεί μήνυμα που έχουν λάβει πολίτες στο κινητό τους με παραπλανητική αναφορά που παραπέμπει στην Πολιτική Προστασία, όπως επισημαίνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το εν λόγω μήνυμα, το οποίο, όπως αναφέρουν, προφανώς, εμπίπτει στην κατηγορία παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου smishing (SMS phishing).

Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες υπήρξαν αναφορές για μαζική αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό (SMS) που εμφανίζει ως αποστολέα το όνομα CIVILPROTEC και περιέχει παραπλανητικό περιεχόμενο περί δήθεν προσωρινής αναστολής χρεωστικής κάρτας του παραλήπτη.

«Έχουμε προβεί ήδη σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές και εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες που ενδεχομένως λάβουν το εν λόγω μήνυμα να το διαγράψουν αμέσως και σε κάθε περίπτωση να μην πατήσουν στο σύνδεσμο (link) που περιέχει», σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.