Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο



Τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για το μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Νέο "ψαλίδι" προβλέπεται στις επιδοτήσεις καθώς υπάρχει αποκλιμάκωση τιμών που πλέον προσεγγίζουν τα επίπεδα που έχει περιγράψει ως επιθυμητά η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για το μήνα Απρίλιο.

Ήδη με βάση την τιμή - στόχο που είναι στα 16 λεπτά περίπου αναμένεται και νέος περιορισμός στις δαπάνες στήριξης.

"Είναι αλήθεια πως οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καθοδική πορεία, είπε αρχικά ο Υπουργός και ανέφερε για τον μήνα Απρίλιο:

"Για την επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες η επιδότηση θα είναι 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτή η κατηγορία αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, η επιδότηση ανέρχεται σε 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα, απορροφώντας έτσι το σύνολο σχεδόν της αύξησης.

Για τους αγρότες ανέρχεται στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες ανέρχεται στα 24,4 εκ. ευρώ".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Μας έχετε καταστρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος. Ληστεία νόμιμη. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοιους λογαριασμούς δεν έχω ξαναδεί με τόση οικονομία ,έχετε γονατίσει τους πάντες για να παίρνει ο κάθε Στασσης 1000€ τη μέρα..
    Θα λογαριαστουμε ,λίγο έμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο για τους λογαριασμούς ότι πλήρωνα πέρσι πληρώνει και φέτος και αφήστε τα παπαγαλάκια να κράζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.