Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχολές τουρισμού: Το 2023 θα τρέξει επιδοτούμενο πρόγραμμα ύψους 46 εκατ. ευρώ



Τις δράσεις του υπουργείου Τουρισμού στο μέτωπο της τουριστικής εκπαίδευσης ανέδειξε από το βήμα εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Σημείωσε ότι στις ημέρες καριέρας που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού έγιναν 2.500 ραντεβού και στάθηκε στο έργο που επιτελούν οι σχολές τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού.

Όπως είπε, υπάρχει σημαντική ζήτηση στις περιφερειακές σχολές τουρισμού στο Άργος, στην Αλεξανδρούπολη, στο Γαλαξίδι, στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά και στην Ανάβυσσο, την ναυαρχίδα των σχολών του ελληνικού τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 20% των υποψήφιων επισκεπτών μένει εκτός σχολών και αυτό, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι, όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της αναβάθμισης των τουριστικών σπουδών η υφυπουργός Τουρισμού, ανάφερε ότι το 2023 θα τρέξει επιδοτούμενο πρόγραμμα ύψους 46 εκατ. ευρώ για κάθε ενδιαφερόμενο. Το εν λόγω πρόγραμμα θα είναι σε ψηφιακή μορφή προκειμένου να αφορά ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα.

Κάθε χρόνο 2.500 σπουδαστές φοιτούν στις σχολές του υπουργείου Τουρισμού και σε αυτό έχει συμβάλλει το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι σχολές μπαίνουν στο μηχανογραφικό του υπουργείου Παιδείας.
Η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει στην Ελλάδα τουριστική ακαδημία πάντα σε συνεννόηση με την ΕΕ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.