Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Bitcoin ξεπέρασε και τον χρυσό



Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, έχει αυξηθεί κατά 50% φέτος, παρά την κατάρρευση των μεγάλων τραπεζών που ασχολούνται με την κρυπτογράφηση, ξεπερνώντας τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες και τα εμπορεύματα. Την Τρίτη το Bitcoin ανήλθε σε υψηλό εννέα μηνών, στα 26.533 δολάρια, ενώ σήμερα Τετάρτη κυμαινόταν γύρω στα 25.000 δολάρια, χάρη σε ένα ράλι που ξεκίνησε την Κυριακή.

Η άνοδος της τιμής φέτος έρχεται μετά την πτώση του bitcoin κατά 65% το 2022, μετά από μια σειρά μεγάλων καταρρεύσεων έργων και hedge funds, πτωχεύσεις, προβλήματα ρευστότητας και την αποτυχία του FTX, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Οι γνώστες του κλάδου δήλωσαν ότι η προσδοκία ενός βραδύτερου ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βοηθάει το bitcoin.

Ο χρυσός έχει αυξηθεί λίγο πάνω από 3% φέτος
Ο χρυσός, ο οποίος θεωρείται ως ένα περιουσιακό στοιχείο στο οποίο συρρέουν οι επενδυτές σε περιόδους αναταραχής της αγοράς, έχει αυξηθεί λίγο πάνω από 3% φέτος.

Τι είπε ο συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης Nexo
«Η άνοδος του Bitcoin κατά 50% το 2023 αντικατοπτρίζει το πόσο χτυπημένο ήταν μετά την κατάρρευση του FTX, την αλλαγή των προοπτικών των επιτοκίων και την αποτυχία (και την ανάσταση) της SVB», δήλωσε στο CNBC ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης Nexo.

Από το μέγιστο επίπεδο των σχεδόν 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, το bitcoin εξακολουθεί να έχει υποχωρήσει περισσότερο από 60%.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.