Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Παραδεκτή στο πρώτο στάδιο έγινε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Γ. Μπίκα



Παραδεκτή, ως προς το τυπικό σκέλος του φακέλου της, κρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα, η οποία είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

Η 25χρονη, σήμερα, καταγγέλλουσα είχε προσφύγει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΕΔΔΑ, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της (με διάταξη) από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχ. Ζήση που έκρινε ορθό το σκεπτικό του προηγούμενου βουλεύματος, με το οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απήλλαξε της κατηγορίας τον 27χρονο εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το ΕΔΔΑ έκρινε σε πρώτο στάδιο «παραδεκτά» όλα τα κριτήρια της προσφυγής. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις διαδικασίες προσφυγής ενώπιον του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, προτού εξεταστεί η προσφυγή από το αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό, θα πρέπει αυτή να κοινοποιηθεί στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθεί για τις αιτιάσεις της καταγγέλλουσας και να τοποθετηθεί επί της επίδικης υπόθεσης, κάνοντας τις δικές της παρατηρήσεις.

Παρέχεται δε, προηγουμένως, η δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας (φιλικού διακανονισμού) μεταξύ των δύο πλευρών, προοπτική την οποία, η 25χρονη φαίνεται να απορρίπτει, επιθυμώντας την «ηθική δικαίωσή» της, όπως ανέφερε παλιότερα σε δηλώσεις της.

Η έκβαση της προσφυγής ενώπιον του ΕΔΔΑ (σε περίπτωση δικαίωσης το Δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση), δεν επηρεάζει ούτε ακυρώνει την αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Εύχομαι να δικαιωθεί η κοπέλα και ντρέπομαι για το έργο της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα πουν ότι είναι ψέματα και ότι το έκανε για χρήματα θα ντρέπεσαι ακόμα;

      Διαγραφή
    2. ......απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων........
      .
      https://www.youtube.com/watch?v=bjP-QG0bNRg

      Διαγραφή
    3. 11:26 Ακόμη και έτσι να τους πάρει τα σωβρακα.
      Σάπια δικαιοσύνη στην Ελλάδα.
      Με την Γεωργία.

      Διαγραφή
    4. 11.26 όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Είναι ντροπή όμως για το δικαστικό σώμα να προσφεύγουν οι πολίτες στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για να βρουν το δίκαιο τους.

      Διαγραφή
  2. Ας ηρεμήσουμε λίγο λέω πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με αγνώστους σε ξενοδοχείο που της είπε να πάει φίλος τη θα γινόταν δηλαδή θα παίζανε με τις κούκλες άιντε ψοφιες είναι όλες για πάρτι και γούστα και μετά φταίνε οι β.....ς παρά έγινε το κακό.ας κοιτάξουμε να δώσουμε στα παιδιά μας σωστά παραδείγματα και ότι η ζωή δεν είναι πάρτι και χρήμα μόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες βρε κυρ Παντελή, δηλαδή αν τα κορίτσια πάνε σε ένα ρεβεγιόν που σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιοι άγνωστοι πρέπει να τις βιάσουν;
      Ντιπ ΜΑΛΑΚΑΣ.

      Διαγραφή
  3. Η Ελλάδα και η δικαιοσύνη ακόμη μια φορά εκτεθειμένη μπροστά στην ανικανότητα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί όμως ρε φίλε όλοι έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη?...................,.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.