Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντ. Ξυλουργίδης από τα Γιαννιτσά: ''Η πολιτική δεν είναι συναλλαγή, διαπραγμάτευση και παρασιτισμός - Να ξαναδώσουμε νόημα στις αρχές μας''



"Κατέρχομαι υποψήφιος γιατί θέλω να εκφράσω την γενιά μου, τις νέες γενιές ανθρώπων που γαλουχήθηκαν, διαπαιδαγωγήθηκαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαχρονικά. Κατεβαίνω υποψήφιος γιατί θέλω να εγγυηθούμε ξανά το ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών. Το ΠΑΣΟΚ της νέας γενιάς, το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος. Σ’ αυτό το πλαίσιο και με αυτές τις αρχές πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος". Αυτά επισήμανε στην προεκλογική του ομιλία στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του STOA MULTI VENUE στα Γιαννιτσά, το μεσημέρι της Κυριακής, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην Π.Ε. Πέλλας, Αντώνης Ξυλουργίδης 

"Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζει να παλεύεις για αξίες, ότι η πολιτική δεν είναι συναλλαγή, διαπραγμάτευση και παρασιτισμός", τόνισε προσθέτοντας: "Να ξαναδώσουμε νόημα στις αρχές μας, τι θα πει να μην υποχωρείς ποτέ από την ευθύνη σου. Να εμπνεύσουμε θετικά με το ήθος, τη συνέπεια, το όραμα για την πατρίδα και την κοινωνία." 

"Ποια μπορεί να είναι η διέξοδος σε αυτή την διαχρονική παλαιοκομματική παθογένεια;", αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ξυλουργίδης, δίνοντας και την απάντηση: "Επειδή πιστεύω ότι στη ζωή δεν υπάρχουν στεγανά και αδιέξοδα, η απάντηση έρχεται μέσα από την αλλαγή νοοτροπίας. Κεντρικός και θεμελιώδης κορμός της νέας νοοτροπίας, είναι η συμμετοχή των πολιτών." 

Σχετικά με τη νέα φιλοσοφία και την κοινωνική διαβούλευση, ο γνωστός δικηγόρος επιχείρησε να "αποκρυπτογραφήσει", όπως είπε, την πρακτική των εκπροσώπων του νομού, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Βασική υποχρέωση ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι η σύνδεση της περιοχής του με την κεντρική εξουσία. Είναι η κατάλληλη ανάδειξη των προβλημάτων και επίλυσή τους. Όχι με όρους επαιτείας, πολιτικής υποτέλειας και κομματικού πατριωτισμού. Όχι με ωραιοποιήσεις, με περίπου λύσεις, με επίφαση προσπάθειας. Όχι στην τεχνική των δελτίων τύπου, με τα κατόπιν ενεργειών μου, που μοναδικό στόχο είχαν την επικοινωνία της εικόνας, προάγοντας τον παρασιτικό λαϊκισμό και την προσποίηση του δήθεν ενδιαφέροντος. Ο ρόλος του πολιτικού είναι η ουσιαστική παρέμβαση, που θα αφορά μόνον και αποκλειστικά την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση πειθούς, ως μόνης ικανής να ανοίξει δρόμους. Δυστυχώς όμως η βιομηχανία αποπροσανατολισμού των δελτίων τύπου συμπληρώνεται από την πελατειακή σχέση."

Σχετικά με το ουσιαστικό ερώτημα "Τι είναι η σοσιαλδημοκρατία και σε τι διαφέρει από τον νεοφιλελευθερισμό;", σημείωσε: Η απάντηση ταυτίζεται με την κεντροαριστερά στην ευρωπαϊκη ένωση. Χαρακτηρίζεται κυρίως από την διαφορετικότητα στα εργασιακά, την υγεία και την παιδεία. Μέσα σε αυτό το τοπίο που γίνεται πολύ πιο  πολύπλοκο σε παγκόσμιο και όχι μόνο ευρωπαϊκό επίπεδο, η επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας έχει νόημα μόνο αν αυτή επινοήσει ξανά τον εαυτό της και το προνομιακό κοινωνικό ακροατήριο με διευρυμένες αξιακές ευαισθησίες, αλλά χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα."

Για την Πέλλα ανέφερε πως "θεμελιώδες ζήτημα που πρέπει να συμφωνήσουμε, είναι το αναπτυξιακό μοντέλο της Πέλλας. Είναι ο πρωτογενής τομέας με τα αγροτικά προϊόντα. Η αξιοποίηση του πρωτογενούς με την μεταποίηση και την επεξεργασία των προϊόντων (δευτερογενής). Ο εναλλακτικός τουρισμός με το πολιτισμό και τις υπηρεσίες (τριτογενής)."

Για την αγροτική οικονομία είπε: "Εδώ και τώρα έναρξη εθνικού διαλόγου για την αγροτική οικονομία" και κατέθεσε σε μια τέτοια προοπτική συμβολής, 3 συν 2 προτάσεις. Τρεις που αφορούν την χώρα μας και δύο την Ευρώπη.

Για την Ελλάδα: 1) χάραξη πολιτικής γης, 2) συγκεκριμενοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, 3) εκπαίδευση των αγροτών. Οι δύο που αφορούν την Ευρώπη: 1) Επαναφορά των επιδοτήσεων, 2) Εφαρμογή ευρωπαϊκου συστήματος ασφαλείας της γεωργικής παραγωγής.

Τέλος, συγκινητική ήταν η αναφορά του στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τονίζοντας ότι "χρωστάμε δικαιοσύνη στη μνήμη τους χωρίς ναι μεν αλλά", όπως και η αναφορά του στους εκλιπόντες Μίμη Γαϊτανίδη, Γιάννη Χρυσίδη, Νεόφυτο Σινιόσογλου, Τάσο Κιτσούκη, Βασίλη Φουλατζικλή και Γιώργο Καραιβάζ.

Στην πολιτική εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν: Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πέλλας Παντελής Μάρκου, το μέλος της Κ.Ε. Θανάσης Βενιτσανόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Παπανικολάου (Γιαννιτσών), Γιώργος Ρέμελης, Σαράντης Μουχτάρης (Πέλλας) και Παύλος Τσαβαλάκογλου (Κύρρου), ο αντιδήμαρχος Παιονίας Θανάσης Τζούρτζος, ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης, ο πρώην συνδικαλιστής και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κ. Μουσμούτης κά


omjg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτάνει η μιζέρια ρε ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ θέλατε νέο αίμα ορίστε νάτος κουρασατε με τις μπούρδες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπούρδες η μάσκες έπεσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Ξυλουργδιδη θα μας πείτε τα πιστεύω σου ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ Η ΠΑΣΟΚ η όπου βολευτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.