Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινωνία Σε Κίνηση: ''Η αντίληψη της δημοτικής αρχής για το πράσινο της Έδεσσας''



Το όνομα της Έδεσσας είναι συνυφασμένο με νερό και το πράσινο. 

Για λόγους ανεξήγητους στο κοινό νου, η Δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια επιδίδεται σε μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης παρά τις έντονες πλέον αντιδράσεις των συνδημοτών μας, που βλέπουν  μέρα με τη μέρα την πόλη μας να αποψιλώνεται, το πράσινο να παραμελείται και τους κοινόχρηστους χώρους να υποβαθμίζονται.

Το δασαρχείο Έδεσσας επιχειρώντας να περισώσει τουλάχιστον τον πράσινο πλούτο που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, έχει απευθύνει στο Δήμο σειρά εγγράφων στα οποία επισημαίνονται ανεπίτρεπτες επεμβάσεις στα αιωνόβια πλατάνια των καταρρακτών.

Η τοποθέτηση σκυροδέματος και κυβόλιθων στο εσωτερικό τους, στερεί ζωτικό χώρο για τη φυσιολογική θρέψη και ενυδάτωσή τους και για αυτόν τον λόγο ζητά την άμεση αποκατάστασή τους στις 8 Απριλίου του 2022!

Ένα χρόνο μετά το σχετικό έγγραφο ο Δήμος Έδεσσας συνεχίζει να αδιαφορεί.

Ίσως τα πολλά χρόνια εξουσίας δημιουργούν συγχύσεις στο μυαλό κάποιων για το μέγεθος τους σε σχέση με το μέγεθος της φύσης και της ιστορίας! 

Μια πράσινη πόλη για να παραμείνει πράσινη χρειάζεται φροντίδα, επιμέλεια και επιστημονικότητα.

Απαιτεί μια στελεχωμένη υπηρεσία πρασίνου που θα φροντίζει τον φυσικό μας πλούτο και δε θα διαπιστώνει απλώς την ανάγκη κοπής των δέντρων που αφέθηκαν στην τύχη τους.

Η Κοινωνία σε Κίνηση, αν η κρίση των πολιτών την τοποθετήσει στη θέση της Δημοτικής Αρχής  είναι υποχρεωμένη να εναρμονιστεί με την ταυτότητα της πόλης μας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη συστηματική αποκατάσταση του χαμένου φυσικού πλούτου!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Το ωραίο είναι ότι πολλές φορές τα έργα αυτά γίνονταν υπό την ¨¨ επίβλεψ稨 του Δημάρχου καθώς ¨΄περνούσ娨 να δει πως πάνε οι εργασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι υπηρεσίες χρειάζονται προσλήψεις που όμως δεν μπορούν να γίνουν. Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο γιαννου ηταν ο καλυτερος δημαρχος που περασε ποτε απο εδεσσα. σπουδασε γιατρος στη γαλλια και ξερει τι κανει. τωρα σαν βουλευτης θα κανει ποιο πολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρός δεν είναι. Τσιμέντωσε τη πόλη θα τσιμεντώσει και τη Βουλή

      Διαγραφή
  4. Έχει γίνει καμιά μελέτη για το αν θα επιβιώσουν τα δέντρα; Η μισή επιφάνεια έχει καλυφθεί από τσιμέντο. Γιατί τα πειράζετε, μεγαλώνουν σε γυμνό έδαφος για αιώνες. Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι τα βάλατε με την ομορφότερη πόλη μου.που γίνετε ακόμα ομορφότερη ζηλιαρηδεσ
    Κακοψυχοι ανθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με το έγγραφο, το Δασαρχείο κάλεσε ΑΜΕΣΑ όπως αναφέρεται, τον Δήμο Έδεσσας να προβεί σε άρση των παρεμβάσεων τσιμεντοποίησης. Αυτό, πριν έναν χρόνο. Από τότε τι έκανε; Τους έβαλε διοικητικό πρόστιμο; Τους πήγε στον εισαγγελέα; Προχώρησε το ίδιο (το Δασαρχείο) σε άρση των παρεμβάσεων ως οφείλει αφού είναι σε χώρο αρμοδιότητάς του και χρέωσε το κόστος στον Δήμο; Ή μήπως τίποτα από όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.