Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Δήμου Πέλλας ιδρύθηκε και λειτουργεί στα Γιαννιτσά



Εθελοντική Ομάδα Δράσης Δήμου Πέλλας ιδρύθηκε και λειτουργεί στα Γιαννιτσά.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και τα αρχικά της μέλη είναι η Γεωργία, καθηγήτρια Γερμανικών, η Μάρθα και ο Αθανάσιος, συνταξιούχος αστυνομικός. Σήμερα αριθμεί 10 άτομα. 

Όπως επισημαίνουν "το κίνητρο για τη δημιουργία της ομάδας είναι η άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται από τα σκουπίδια, που είναι διάσπαρτα δεξιά και αριστερά από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους και τα οποία πετούν άτομα, που μετακινούνται με διάφορα οχήματα ή πεζοί, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας (βέβαια αυτό είναι ένα γεγονός, το οποίο συμβαίνει σε όλη τη χώρα) και προσθέτουν: "Η άσχημη αυτή εικόνα, η οποία δημιουργεί σε εμάς, προσωπικά, αισθήματα αποτροπιασμού και απογοήτευσης μας έδωσε το έναυσμα να δραστηριοποιηθούμε ως προς την αποκομιδή και απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους συγκεκριμένους χώρους, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Σε αυτήν τη προσπάθεια πολύ γρήγορα προστέθηκαν και άλλα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα, όπως ο Γεώργιος, συνταξιούχος δάσκαλος και ο γιος του Δημήτριος, δάσκαλος, ο Γεώργιος, εν ενεργεία γυμναστής στη δημόσια εκπαίδευση, η Γεωργία, καθηγήτρια Βιολογίας, ο Χαράλαμπος, συνταξιούχος αστυνομικός, ο Κωνσταντίνος, φοιτητής λογιστικής και μουσικός, ο Ελευθέριος, άνεργος(!!!) και η Ελευθερία, ιδιωτική υπάλληλος. 

Η ομάδα μας είναι εθελοντική, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη. Στην προσπάθειά μας αυτή και για τον απαραίτητο εξοπλισμό, μας συμπαραστάθηκε ο Δήμος Πέλλας, ο οποίος μας πρόσφερε τα απαραίτητα είδη εξοπλισμού για 20 άτομα. Επιπλέον, μας χορηγεί σακούλες απορριμμάτων και ενεργεί για την αποκομιδή των συγκεντρωμένων σκουπιδιών. 

Αγαπητοί φίλοι, παρ' όλο που εργαζόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες, βλέπουμε ότι η προσπάθειά μας προχωρεί αργά, διότι έχει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη. Καλούμε τους πολίτες των Γιαννιτσών, που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες απέναντι στο περιβάλλον, να προσέλθουν στην ομάδα μας, ώστε όλοι μαζί να έχουμε μεγαλύτερα αποτελέσματα και να αλλάξουμε αυτήν την άσχημη όψη του περιβάλλοντος."

Καθαρισμοί σε δρόμους και σημεία

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δράσης της Ομάδας, έχουν γίνει καθαρισμοί στους εξής δρόμους και σημεία: περιφερειακός Γιαννιτσών-γηπεδάκια, μπροστά  από το 4ο Γυμνάσιο, δρόμος προς Δαμιανό μέχρι πέραν κτήματος Αραμπατζή, οδός Πενταπλατάνου, οδός 3ου Λυκείου Γιαννιτσών, περιφερειακός Πενταπλατάνου, οδός Αναπαύσεως και στενά της, οδός Ανατολικής Ρωμυλίας, δημοτικό πάρκινγκ, οδός προς Αξό μέχρι κοτόπουλα Μπαρμπαγιάννη, οδός μπροστά από Jumbo, οδός Αγελαδόστρατα από γκαράζ δήμου μέχρι εργοστάσιο Κοβήτα, διασταύρωση Αλεξάνδρειας και προς Αλεξάνδρεια, οδός μπροστά από 2ο Λύκειο προς Μελίσσι, λόφος Φιλίππειου και τους δρόμους που περιβάλλουν αυτό, ανοιχτό θέατρο, διασταύρωση φανάρια Μελισσίου. Κάποια από αυτά τα σημεία έχουν καθαριστεί 2 και 3 φορές.

"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αντιπροσωπεία Φασουράκη προς Μελίσσι. Έπεται συνέχεια! Η ομάδα μας έχει δυναμισμό, συνεχίζει το έργο της και περιμένει τη συμπαράσταση των πολιτών!", σημειώνουν τα μέλη της Ομάδας.

Μέρες και ώρες δράσης: Η Τετάρτη είναι η επικρατέστερη μέρα δράσης και κατόπιν συνεννόησης και άλλες εργάσιμες μέρες. 'Ωρες: από 15:30 και μετά.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100090748014297

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.