Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θα κάνατε το κινητό σας το «καρφί» της Τροχαίας;



Μία καινούργια εφαρμογή μπορεί να μετατρέψει το κινητό σας σε κάμερα-ρουφιάνο της Τροχαίας που καταγράφει παράνομες συμπεριφορές των άλλων οδηγών γύρω σας.
Αν δεν μας έφταναν τα διάφορα ηλεκτρονικά που έχουν γεμίσει τα αυτοκίνητά μας και ο Μεγάλος Αδελφός που μας παρακολουθεί συνεχώς, έρχεται τώρα μία νέα εφαρμογή για κινητά για να μετατρέψει όποιον την χρησιμοποιεί “όργανο” της Τροχαίας.
Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται “dashcamUK”, θα προσφέρεται δωρεάν και θα παρουσιαστεί μέσα στο Μάιο στην Βρετανία.
Η εφαρμογή αυτή μπορεί να καταγράψει 21 διαφορετικές παράνομες συμπεριφορές και μάλιστα, σε ένα επόμενο στάδιο, θα μπορεί να καταγράφει και τα αυτοκίνητα που κινούνται με υπερβολική ταχύτητα.
Μπορεί να καταγράψει παραβάσεις, όπως την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, η αλλαγή πορείας χωρίς φλας, ακόμα και την χρήση κινητού κατά την οδήγηση.
Αυτή την στιγμή στην Βρετανία μόνο το ένα τέταρτο των 33 εκατομμυρίων οδηγών της χώρας διαθέτει κάμερα στο αυτοκίνητο, ενώ σχεδόν όλοι έχουν κινητό τηλέφωνο, κάτι που σημαίνει ότι η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να αυξήσει ριζικά τις αναφορές για παρανομίες στο δρόμο.
Ο James Gibson, εκτελεστικός διευθυντής της Road Safety GB, δήλωσε: «Εάν οι οδηγοί πιστεύουν ότι τους παρακολουθούν άλλοι, αυτό σημαίνει ότι θα οδηγούν με τον σωστό τρόπο“.
Ο δημιουργός της εφαρμογής Oleksiy Afonin, είπε ότι το υλικό θα μπορούσε να υποβληθεί κατευθείαν στην αστυνομία σε λιγότερο από ένα λεπτό.
Ο γεννημένος στην Ουκρανία Afonin πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις με το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών της Αστυνομίας ενώ έφτιαχνε την εφαρμογή για να συνεργαστεί μαζί τους.
Ως αποτέλεσμα, περιλαμβάνει μια σειρά από πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι τα αποδεικτικά βίντεο θα αντέχουν και κατά την διάρκεια του δικαστηρίου.
Όλα αυτά στην Βρετανία βέβαια, όπου οι οδηγοί έχουν πλέον εθιστεί στην παρακολούθηση από κάμερες κάθε είδους. Για την Ελλάδα ισχύει το ότι εδώ είναι Βαλκάνια, οπότε μάλλον μια τέτοια εφαρμογή μοιάζει με μακρινό εφιάλτη.

Πηγή: newsauto.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. σωστα αν το κανεις θα εισαι καρφι οποτε αστε τον καθε καφρο να κανει οτι θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ναι.Εδω έχουμε την εφαρμογή να λέμε που βρίσκονται τα μπλόκα.Τοσο μας κόβει σαν λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.