Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΔ: Οι κενές θέσεις, το ψηφοδέλτιο στην Πέλλα, η υποψηφιότητα Γιάννου και η γυναίκα από την Αλμωπία



Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το σύνολο των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, με τις τελευταίες κενές θέσεις να κλείνουν μέχρι την προσεχή Τρίτη. 
Ήδη έχουν γίνει πολλές μεμονωμένες ανακοινώσεις ονομάτων τις τελευταίες ημέρες και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύντομα, ώστε οι υποψήφιοι «να πάνε στις περιφέρειές τους για το Πάσχα έχοντας επίσημα το χρίσμα», όπως το θέτει συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Η πλειοψηφία των ονομάτων έχει κλειδώσει και, σύμφωνα με πληροφορίες, απομένει μία συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ομάδα που έχει αναλάβει τη συγκρότησή τους (Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης) για να οριστικοποιηθεί η κάλυψη των κενών που έχουν μείνει. Αυτά υπολογίζονται περίπου 15 στις περιφέρειες της Πιερίας, της Πέλλας, στην Κέρκυρα, όπου απομένει μία γυναίκα για να ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο, του Λασιθίου, της Άρτας, της Λάρισας και της Α΄ Θεσσαλονίκης. Ξεχωριστή περίπτωση θεωρείται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού και το οποίο θα γίνει γνωστό μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Το ψηφοδέλτιο στην Πέλλα, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Γιάννου και η υποψήφια από την Αλμωπία
Σε ότι αφορά στην Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται οσονούπω η υποψηφιότητα του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου ο οποίος σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημάρχου και την κάθοδό του στις εθνικές εκλογές. Μαζί με τους τρεις βουλευτές (Γιώργο Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη), τη Νίκη Ποζίδου και ένα ακόμη άτομο (πιο πιθανό να είναι γυναίκα από την Αλμωπία) θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Πέλλας. 

«Κλειδώνει» το όνομα του Θόδωρου Σκυλακάκη για το Επικρατείας
Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ο ίδιος τις επαφές με τα πρόσωπα που έχει στο μυαλό του και το μόνο όνομα που θεωρείται αυτή τη στιγμή «σίγουρο» για εκλόγιμη θέση είναι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη. Πιθανότητες έχει για μία εκλόγιμη θέση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα της Μίνας Γκάγκα και της Σοφίας Μπεκατώρου, χωρίς να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Τα ονόματα που μένουν εκτός ψηφοδελτίων και οι «πράσινοι» υποψήφιοι
Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι οριστικά εκτός ψηφοδελτίων θα μείνουν η Μαρία Σπυράκη, η Σοφία Νικολάου και ο Θέμης Χειμάρας. Για την κυρία Νικολάου ήταν ήδη γνωστό, μετά και από δική της δήλωση, αλλά για την κυρία Σπυράκη στην Α΄ Θεσσαλονίκης και τον κ. Χειμάρα στη Φθιώτιδα η δήλωση του κ. Οικονόμου έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν να επανεξεταστεί η περίπτωσή τους.
Διακριτή θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια έχουν υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο του Κέντρου. Παρότι ήδη έχουν θητεύσει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά την ψήφο με τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην Α΄ Αθήνας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας. Στην Αρκαδία θα είναι υποψήφιος ο Απόστολος Σπυρόπουλος, γιος του αείμνηστου υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ενώ εκ νέου υποψήφιος θα είναι στην Ξάνθη ο Δημήτρης Σαλτούρος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και «μεταγραφή» στη ΝΔ από τις εκλογές του 2019. Από την Κεντροαριστερά προέρχεται και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ναπολέων Μαραβέγιας, που θα διεκδικήσει την εκλογή του στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς.

ΝΔ: Οι γυναίκες των ψηφοδελτίων
Πολλές είναι και οι παρουσίες γυναικών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας που σηματοδοτούν το άνοιγμα στους ψηφοφόρους του Κέντρου. Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφια η αντιδήμαρχος Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου. Στο Ηράκλειο θα είναι υποψήφια η Γωγώ Μηλάκη, η οποία είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, στα Χανιά η Χαρίκλεια Ντερμανάκη, η οποία το 2012 ήταν υποψήφια στον ίδιο νομό με το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ελευθερία Φτακλάκη θα είναι υποψήφια στα Δωδεκάνησα, όπου το 2019 είχε διεκδικήσει την εκλογή της με το ΚΙΝΑΛ και μέχρι το 2022 ήταν τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. κεντρώο ήσυχο κόμμα χωρίς ακροδεξιούς ,βασιλικούς και παλιούς χουντικούς.Αυτά τα απολειφάδια δεν τα θέλει κανείς.Άλλαξαν οι εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάκη μη του κάνεις τη χάρη. Είσαι γεννημένος δήμαρχος. Θα σε φάνε λάχανο οι τρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιος θα μας κατσικοθει δημαρχος μετα δεν ξερουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάκη πήγαινε για βουλευτής ο κουμπάρος σου θα σε βγάλει σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την ημερομηνία εκλογών για να φύγω τετραήμερο ταξιδι Ειμαι και δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε τα ψέματα ρε μεγάλε,που είσαι και δάσκαλο. Τσοπανης ίσως απλά έτσι να πεις την βλακεια σου

      Διαγραφή
  6. ΓΙΑΝΝΟΥ Ο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΤΩΡΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεγάλος αποτυχημένος δεν ήταν Γιάννου αλλά ζαχαροπλάστης που δεν μπόρεσε να κερδίσει ένα αποτυχημένο! φαντάσου το επίπεδό μας.

      Διαγραφή
  7. Ο ΤΑΚΗΣ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΛΟΓΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ; ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μήν είναι ψιλό το άλογο γιατί θα πέσει και θα φάει τα μούτρα του .

      Διαγραφή
  8. Κενή θα είναι και η κάλπη σας αυτή τη φορά ψευτρονια του κερατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαννου πάρτους τα σώβρακα πάλι . Ποσό γελάω με δυο τρια άτομα που γράφουν τα ίδια και τα ίδια . Τελειωμένοι Ε τελειωμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τάκη μήπως ήρθε η ώρα να πας σπίτι σου;το πανεπιστήμιο έφυγε το καναβουργειο έκλεισε το ξένια έκλεισε,το κυκλοφοριακό της πόλης ότι χειρότερο με τις μονοδρομήσεις της κακιάς ώρας…τι έμεινε ένα ντελαμπονγκο που και αυτό σαν τα μούτρα σας το κάνατε!τι άλλαξες στην πόλη τελικά;α το γήπεδο;χαχα έργα Σοντρα που γίνονται προεκλογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε την ΝΔ που δεν μπορεί να συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσύ που σχολιάζεις σε όλους και σε όλα ξέρεις εσύ κουμπάρε ,Όπως και να έχουν τα πράγματα Καμμένος θα είσαι . Όπως ήσουν πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.