Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Ανακοινώθηκε η διαδικασία ενίσχυσης των παραγωγών ροδακίνου (συμπύρηνα, επιτραπέζια & νεκταρίνια) και βερίκοκου»



Με ανακοίνωση του το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε τη διαδικασία ενίσχυσης των παραγωγών ροδακίνου (συμπύρηνα, επιτραπέζια και νεκταρίνια) και βερικόκου λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις καθώς και των προβλήμάτων που δημιουργήθηκαν στην αγορά των προϊόντων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει: «Προωθήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών αίτημα δέσμευσης ποσού για την πληρωμή αποζημίωσης μέσω DE MINIMIS σε ροδάκινα (επιτραπέζια και μεταποίησης), βερίκοκα και νεκταρίνια για τις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Λάρισας και Κοζάνης.
Ειδικότερα, σε όλες τις ποικιλίες των συγκεκριμένων καλλιεργειών θα δοθεί αποζημίωση ποσού 70€ ανά παραγωγικό στρέμμα εξ αιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκε στην αγορά αυτών των προϊόντων από την ενεργειακή κρίση. Η ρύθμιση καταλαμβάνει όσους από τους ανωτέρω παραγωγούς δεν έχουν ήδη λάβει αντίστοιχη αποζημίωση και αφορά 246.315 παραγωγικά στρέμματα.
Επίσης στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνεται δέσμευση ποσού για αποζημίωση λόγω διαπιστωμένων και καταγεγραμμένων ζημιών λόγω βροχοπτώσεων του καλοκαιριού για συγκεκριμένες καλλιέργειες με ροδάκινα (επιτραπέζια και μεταποίησης), βερίκοκα και νεκταρίνια στις Π.Ε Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Λάρισας και Κοζάνης.
Συγκεκριμένα το μέτρο αυτό αφορά τις ποικιλίες που επλήγησαν σε ποσοστό άνω 30% δυνάμει του από 7/9/2022 πορίσματος του αρμόδιου γραφείου ΕΛΓΑ Ημαθίας.
Για τις καλλιέργειες αυτές θα δοθούν ανά παραγωγικό στρέμμα 80€ για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 65€ ανά παραγωγικό στρέμμα για τα ροδάκινα μεταποίησης (συμπύρηνα).
Όσοι παραγωγοί είναι δικαιούχοι και των 2 μέτρων θα λάβουν συνολικά 150€ (70€+80€) ανά παραγωγικό στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 135€ (70€ + 65€) για τα ροδάκινα μεταποίησης (συμπύρηνα). Το 2ο αυτό μέτρο αφορά 177.141 παραγωγικά στρέμματα.
Η επιλογή του μέτρου της αποζημίωσης μέσω DE MINIMIS κρίθηκε αναγκαία για την αμεσότερη αποζημίωση των πληγέντων. Σημειώνεται ότι σε όλα τα παραπάνω μέτρα αποζημίωσης στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καταβάλλεται το 50% της προβλεπόμενης αποζημίωσης»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Ρε δε πάτε να πνίγητε λέω γω
    Ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς τους ετεροεπαγγελματιες... Θα σας το ανταποδώσουμε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανενα ψυχουλο για καστανα για αμυγδαλο deminimis υπαρχει? Σε περιμενω στο χωριο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντέλει είστε μόνο για αναπαραγωγή των δελτίων τύπου του υπουργείου γεωργίας. Δεν έχετε προσφέρει τίποτα στον Νομό. Επιτέλους φτάνει πια, η ανικανοτητα σας δημιουργεί αθώα θύματα στους δρόμους και διώχνει τους νέους στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣAN ΔEN NTPEΠEΣAI ΠPIN ENAMIΣI MHNA MAΣ EΛEΓEΣ EΔΩ ΣTHN KAPATZOBA OTI ΘA ΠAPOYME 150 EYPΩ ME ZHMIA 50% TO ΣTPEMMA AΠO THN BPOXOΠTΩΣH KAI 135% ME ZHMIA 30%. KAI EΛEΓEΣ ΘA ΠAPOYME ΞEXΩPIΣTA 72 EYPΩ TO ΣTPEMMA ΓIA THN OYKPANIA. OΛA ME KPATIKH ENIΣXYΣH. TΩPA ΛEΣ ΘA ΠAPOYME MONO 80 EYPΩ ΣTA EΠITPAΠEZIA KAI 65 ΣTA ΣYMΠIPINA . ME NTEMINIMIΣ. TA MIΣA ΛEΦTA. KAI ΠANHΓYPIZEIΣ. NTPOΠH NTPOΠH . ΣE BAZΩ KAI THN ANAKOINΩΣH ΣOY ΓIA NA ΔEIΣ TI EΛEΓEΣ. ΣA ΔE NTPEΠEΣAI.
    https://www.karatzova.com/2023/01/blog-post_6428.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδη ρε γυπααηδονια κοψατε απο τα deminimis τα λεφτα για να δωσετε τα 70 ευρω της ουκρανικης κρισης. Τι μυαλο ειχε αυτος που το σκεφτηκε. Κι ο υπουργος που ειχε ανακοινωσει 150 και 135 deminimis γαργαρα. Αυτο κυριοι λεγεται ΑΤΙΜΙΑ (και αναφερομαι και στους τρεις κυβερνητικους βουλευτες). Θα το βρειτε μπροστα σας συντομα. Διορθωστε το οσο ειναι νωρις και μην τρεχετε να ανεβασετε δελτια τυπου λες και κανατε κατορθωμα. ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διονυσακη την μ@λ@κι@ την κανατε παλι. Μπραβο σας. Τουλαχιστον μην την αναπαραγεται και δειχνετε και υπερηφανοι. Παντως θα παθετε την πλακα σας στις εκλογες, να το θυμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τους λωτούς από έξω; τα λεφτά μισά; Είναι κοντά η εκλογές!!! Το μπαμ θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο!!!! Ραντεβού 21 μαϊου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δελτίο τύπου έβγαλε πρώτος ο βασειλιαδης άρα ψηφίζουμε αυτόν εσύ σταμενιτη άργησες μια κατά μία ώρα ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΜΑΙΜΟΥΠΑΠΑΤΣΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή πάλι ελεημοσύνη δίνετε και πάλι βγήκατε ψεύτες μπροστά σας θα τα δείτε στις εκλογές που ερχονται όσο αφορά τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αυτοί από αλλού είναι η μισό ελγα πληρώνουν η μισό ΦΠΑ και θα πάρουν το 50 τις εκατό ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι θα πείτε ρε ξεφτιλες τώρα στα χωριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. OTAN EXEIΣ ΣTAMENITHΣ ΓPAMMATEA AΓPOTIKOY TON NIK MEXPI ΠPOXΘEΣ EMΠOPO MOTOΠOΔHΛATΩN EINAI ΦYΣIKO NA TA KANETE ΣK@T@. AYTA ΘA ΠAPEIΣ ΣTHN KAΛΠH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γρήγορα θα ξεχάσετε πάλι νέα Δημοκρατία θα ψηφίσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ξύλο και το πήδημα που φάγαμε φιλλε από αυτούς δεν ξεχνιέται δεν ξέρω ποιος θα έρθει αλλά αυτοί η συγκεκριμένη θα πάρουμε τον μπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το υπόλοιπο 50% Ποιοι θα το πάρουνε πού θα πάει στους βουλευτές θα πάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε αχρηστει αλλα λετε κ αλλα κανετε.δεν ξερετε τη σας γηνετε.αλκα τη να περημενεις απο αυτους που δεν εχουν ουτε ενα ενσημο στη ζωη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.