Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιος θα είναι ο μεταβατικός δήμαρχος Έδεσσας;


To τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη σταμάτησε τον πολιτικό χρόνο στην ημέρα της τραγωδίας αλλά και πάγωσε κάθε συζήτηση για τις εκλογές. Ο Πρωθυπουργός τις προηγούμενες ημέρες απέτρεψε την οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα, όμως τώρα καλείται να λάβει άμεσα τις τελικές αποφάσεις για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων προετοιμάζονται για τη μάχη των εκλογών. 

Το προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου αναμένεται να έχει συνάντηση με την δημοτική του ομάδα προκειμένου να τους ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. 
Ο Δημήτρης Γιάννου θα παραιτηθεί από τη θέση του για να ριχτεί στη μάχη για την είσοδό του στο Εθνικό Κοινοβούλιο με το κυβερνών Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 
Στη δημοτική του ομάδα έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το ποιος θα είναι ο μεταβατικός δήμαρχος έως το τέλος του 2023. 
Τρία είναι τα ονόματα που ακούγονται για την θέση αυτή. Της Μαρούλας Κατσάρα, του Γιάννη Μουράτογλου και του Φίλιππα Γκιούρου.

Παλαιότερη δημοτική Σύμβουλος είναι η Μαρούλα Κατσάρα η οποία μάλιστα τιμήθηκε για αυτό σε ειδική τελετή. Η μακρόχρονη όμως θητεία της στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο διαδοχής. 
Επιπλέον ο ρόλος της μέχρι σήμερα ήταν επικουρικός στα αυτοδιοικητικά πράγματα, περιοριζόμενος στη στήριξη του νυν Δημάρχου, αντλώντας την δύναμή της, τόσο από το χώρο της ΝΔ της οποίας είναι στέλεχος, όσο κυρίως από τον θρησκευτικό χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται. 
Αν και ήταν αντικαταστάτρια του Δημάρχου όταν αυτός χρειάστηκε να απουσιάσει στο εξωτερικό, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν της δίδει κάποιο προβάδισμα. Από την άλλη όμως μια γυναικεία προσωπικότητα θα έδινε άλλη νότα στην παράταξη του νυν Δημάρχου.    

Εμπειρότερος όλων θεωρείται ο Γιάννης Μουράτογλου, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν πολύ καλά τα αυτοδιοικητικά του Δήμου Έδεσσας είναι το πρόσωπο που λειτουργεί ως ο πραγματικός κινητήριος μοχλός του εδώ και 12 χρόνια. 
Οι γνώσεις του γύρω από τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοικητικής μηχανής γενικότερα είναι τεράστιες. Πλούσιες επίσης είναι και οι γνωριμίες του σε κεντρικό επίπεδο με υψηλόβαθμα στελέχη της Κρατικής μηχανής αλλά και του χώρου της ΝΔ, οι οποίες εδράζονται στην επί τρεις δεκαετίες ενασχόλησή του με τα κοινά. 
Αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ ΚΕΔΕ και Δήμου, υλοποιώντας Ευρωπαϊκά και άλλα Εθνικά προγράμματα που κατά καιρούς εμφανίζονται. 
Οι γνωριμίες του δεν περιορίζονται μόνο σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά επεκτείνονται και σε επιχειρηματίες οι οποίοι είτε συνέπραξαν είτε αποτελούν τους εν δυνάμει εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου Έδεσσας στο μέλλον.
Αν και έχει εμπιστευθεί σε φίλους του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για τον Δήμο Έδεσσας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να αποχωρεί» εννοώντας τον χώρο της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού που δραστηριοποιείται, εντούτοις δεν αποκλείεται να ηγηθεί αυτός το μεταβατικό αυτό διάστημα της Παράταξης. Και αυτό γιατί τυγχάνει καθολικού σεβασμού τόσο από την αυτοδιοικητική ομάδα του, όσο και από σύσσωμη την Αντιπολίτευση.    
           
Τον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππο Γκιούρο φέρεται ότι τελικά θα εισηγηθεί για τη θέση αυτή ο νυν Δήμαρχος. Άλλωστε ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν λίγες οι φορές που με τον θεσμικό αυτό ρόλο του «προστάτευσε» τον δήμαρχο από «ομαδικά πυρά» της Αντιπολίτευσης. 
Αυτό έγινε περισσότερο εμφανές  στην τελευταία ανοιχτή συνεδρίαση περί των πεπραγμένων 2022 της δημοτικής αρχής στη αίθουσα τελετών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. 
Με τις νομικές γνώσεις που διαθέτει μπορεί να ηγηθεί τόσο του μεταβατικού αυτού σχήματος όσο και να τεθεί τελικά επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αυτοδιοικητικής Παράταξης που ανήκει, ως υποψήφιος Δήμαρχος. Και ενώ κατά το παρελθόν οι δημόσιες εμφανίσεις του, κυρίως δίπλα στον νυν δήμαρχο, ήταν περιορισμένες, το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν σημαντικά. 
Οι κινήσεις που πραγματοποιεί, από ένα έμπειρο πολιτικό μάτι, παρουσιάζονται ως αρχηγικές. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί την πλέον κατάλληλη έως και μοναδική ευκαιρία του να ανέβει στο ύπατο αυτό αξίωμα. Άλλωστε ένα μεταβατικό δήμαρχο είναι ευκολότερο να αποδεχθούν ως τον αυριανό υποψήφιο Δήμαρχο τα στελέχη της Παράταξής του. 
Από την άλλη όμως υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο υποψήφιος να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να είναι κατά ανάγκην το ίδιο πρόσωπο με τον μεταβατικό δήμαρχο, παρουσιάζοντας μάλιστα ισχυρότατα επιχειρήματα. 
Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος εγγύς …
Οψόμεθα

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

30 comments:

  1. Όχι στο Μουράτογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε που έχει φτάσει η επιστήμη Μαρούλα, Μουράτ, φλωρινιωτης να παίζουν για δήμαρχος Έδεσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να Βάλετε ένα νέο παλικάρι. Τον Μούκα ή τον Σαμλίδη να δει ο τόπος άσπρη μέρα!

      Διαγραφή
    2. Ο μουκας και ο σαμλιδης περα απο αναλυση της εδεσσαικης δεν ξερουν να κανουν κατι αλλο

      Διαγραφή
  3. o Moyrati ανήκει στη παλιά γενιά που πέρασε σαν το τραίνο...ο επόμενος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μουρατογλου με χιλια... Εχει πολλα αστερια στους ωμους.. .αλλα στην εδεσσα με τις μετσκες...... Κανενας δεν αγιασε στον τοπο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Γκιούρος είναι ο πιθανότερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα τον ψάχνετε τον Γιαννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαννου κάνε γρήγορα. Ο κουρκουμπινια και ο Λαζοντοιτς εδώ και καιρό ετοιμάζονται . Θα ναι κρίμα η πολη να φάει καμμία φόλα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννου κάτσε εκεί που είσαι σε χρειαζόμαστε μην πασ για βουλευτής δεν θα βγεις πάλι θα σε πουλήσουν αυτοί.εδεσσαικαρα.μακρια από αυτουσ.μετα από αυτά που γίνανε
    Ο ΛΑΟΣ άλλαξε στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Μουράτογλου είναι 60 χρονών.Τσάι χοληστερίνη και παντόφλες.Φτάνει με τους παλιούς πολιτικους.Κρίμα δεν είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημαρχαρα είσαι κατσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι οι ανίκανοι στο ίδιο μαγαζί
    κάνανε την Έδεσσα χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιαννου μην κάνεις το λάθος δεν θα βγεις βουλευτής εχει πέσει γραμμή από άτομα της ΝΔ στην εδεσσα να μην σε ψηφίσουν, στην καλύτερη 2 βουλευτές θα βγάλει η ΝΔ και δεν θα είσαι μέσα.Κάτσε για δήμαρχος περπατώντας θα βγεις ξανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣENAPIO EΠIΣTHMONIKHΣ ΦANTAΣIAΣ. O BΛAXOΣ EINAI ΠONHPOΣ. AΠΛA TO AΦHNEI NA KYKΛOΦOPEI ΓIA NA ΔEIΞEI ΠOΣO MEΓAΛO ΣTEΛEXOΣ. OYTE ΣTO ENA EKATOMMYPIO YΠOΨHΦIOΣ BOYΛEYTHΣ. ME TPEIΣ BOYΛEYTEΣ ΞEPEI OTI ΠAIZEI METAΞY TETAPTHΣ KAI ΠEMΠTHΣ ΘEΣHΣ. XAXAXA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στην εδεσσα μονο ο καταρραχτης εχει μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μη πασ για βουλευτησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O MOYKΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΙΑΤΡΙΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και μετά εσύ που γράφεις αυτές τις παπαριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΟΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΒΛΑΞ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. Εσύ είσαι ο βλαξ της υπόθεσης,άλλο πρώτος σε σταυρούς και άλλο το να μπορείς να κυβερνήσεις ένα δήμο γκε γκε;

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά είναι ο Μούκας τουλάχιστον θα είναι και άμισθος δήμαρχος

      Διαγραφή
    4. Από τον τελειόφοιτο επαγγελματικής σχολής στον τελειόφοιτο Δημοτικού. Είχαμε την Κατσαρά πάμε στον Μουκα… Τι άλλο θα ζησει αυτή η πόλη Θεέ μου.

      Διαγραφή
  18. Είσαι τελικά πολύ χαζος.δεν ξέρεις, αλλά και δεν καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣENAPIO EΠIΣTHMONIKHΣ ΦANTAΣIAΣ. O BΛAXOΣ EINAI ΠONHPOΣ.
    AΠΛA TO AΦHNEI NA KYKΛOΦOPEI ΓIA NA ΔEIΞEI ΠOΣO MEΓAΛO ΣTEΛEXOΣ.
    OYTE ΣTO ENA EKATOMMYPIO YΠOΨHΦIOΣ BOYΛEYTHΣ.
    ME TPEIΣ BOYΛEYTEΣ ΞEPEI OTI ΠAIZEI METAΞY TETAPTHΣ KAI ΠEMΠTHΣ ΘEΣHΣ. XAXAXA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακούνε γιαννου στα γιαννιτσα και τρέμουν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.