Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη συγκέντρωση στα Γιαννιτσά - Οι μαθητές βροντοφώναξαν: «Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή, το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί» (βίντεο)



«Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή, το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί». Αυτό ήταν το κύριο σύνθημα πλήθους μαθητών που "πλημμύρισαν" σήμερα τον χώρο μπροστά στο Δημαρχείο Γιαννιτσών με συνθήματα και φωνή όπως αρμόζει στην νεολαία. Στα πλαίσια της σημερινής κοινής πανελλαδικής απεργίας, συγκεντρώθηκαν μαθητές, πολίτες, εργαζόμενοι, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, κ.α. ζητώντας Δικαιοσύνη και να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες χωρίς καμία συγκάλυψη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Επρόκειτο για μια από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν ποτέ στα Γιαννιτσά αυτή που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο, σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, μετά από την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. 

Πολίτες και μαθητές (έφθασαν νωρίτερα με πορεία από σχολεία-κυρίως Λύκεια- της πόλης) που έδωσαν ξεχωριστό και ιδιαίτερα συγκινητικό τόνο στην διαμαρτυρία, ένωσαν την φωνή τους δύο εβδομάδες μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη. Βασικό αίτημα να αποδοθούν οι ευθύνες και δικαιοσύνη για την απώλεια των τουλάχιστον 57 ανθρώπων. 

Παράλληλα οι ομιλητές, μαθητές εκπρόσωποι των σχολείων, απαίτησαν:

-Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

-Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,

-Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

"Οι ζωές όλων μας μετράνε και οι φωνές δεν πρέπει να σωπάσουν. Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές όλης της χώρας, πενθούμε και απαιτούμε απόδοση ευθυνών και διαφάνεια. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν μένουμε αμέτοχοι", τόνισε, μεταξύ άλλων, η Θεανώ Ζουρνατζίδου (πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας) που συντόνισε συνολικά την συγκέντρωση.

Ακολούθησε πορεία με πανό και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών. 

Δ. Μπ.

 











Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ Η΄ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΛΑΘΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι βολευτάδες έχουν κρυφτεί από τις ευθύνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τι μούτρα να βγούν και να πουν τι;;;;
      Ενώ τα γνώριζαν όπως απεδείχθη από το ραβασάκι της ΕΕ λίγο πριν το δυστύχημα δεν κούνησαν δαχτυλακι.
      Δολοφόνοι.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.