Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα ΝερούΤο νερό, ο «λευκός χρυσός», όπως αλλιώς χαρακτηρίζεται, είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά του πλανήτη μας, αν όχι το πολυτιμότερο.

Το 1992, πριν περίπου 30 χρόνια θεσπίστηκε στην Διάσκεψη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την ίδια χρονιά ενέκρινε ψήφισμα βάσει του οποίου η 22η Μαρτίου ανακηρύχτηκε ΠΗΝ.

Στόχος αυτής της ημέρας, είναι η συνεχής υπενθύμιση της τεράστιας σημασίας του νερού για την κοινωνία. Καθοριστική σημασία αποτελεί να γίνεται προσπάθεια καθημερινά από τους πολίτες για ορθολογική χρήση του νερού. Είναι σημαντικό να ενταχθεί στην καθημερινότητα όλων μας αυτή η προσπάθεια, να γίνει τρόπος ζωής.

Με αφορμή τα παραπάνω, ας μη ξεχνάμε ότι η πρόσβαση σε καθαρό-πόσιμο νερό δεν είναι καθόλου αυτονόητη καθώς σύμφωνα με έρευνες 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι όχι απλά στερούνται το πόσιμο νερό αλλά δεν έχουν καν πρόσβαση σε αυτό.

Η Παγκόσμια κρίση αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα καθώς οι συνέπειες αυτής είναι καταστροφικές (υγεία, υγιεινή, οικονομική ανάπτυξη) και έτσι η 22η Μαρτίου αποτελεί έναυσμα για την ευαισθητοποίηση όλων μας με σκοπό την διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος στον πλανήτη μας. Για την διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας.

«Μη σπαταλάς λοιπόν το νερό σήμερα για να μην το στερηθείς αύριο»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.