Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Bloomberg: Οι επιπτώσεις της Silicon Valley Bank εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο



Οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank αρχίζουν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, σημειώνει το Bloomberg.

Η βρετανική μονάδα της SBV πρόκειται να κηρυχθεί σε πτώχευση, έχει ήδη παύσει τις εμπορικές της δραστηριότητες και δεν δέχεται πλέον νέους πελάτες. Οι ιδρυτές νεοσύστατων επιχειρήσεων πανικοβάλλονται για την πρόσβαση σε χρήματα και την πληρωμή των εργαζομένων. Σήμερα, οι ηγέτες περίπου 180 εταιρειών τεχνολογίας έστειλαν επιστολή με την οποία καλούν τον καγκελάριο του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ να παρέμβει.

"Η απώλεια των καταθέσεων έχει τη δυνατότητα να παραλύσει τον τομέα και να γυρίσει το οικοσύστημα 20 χρόνια πίσω", ανέφεραν στην επιστολή που είδε το Bloomberg. "Πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε αναγκαστική εκκαθάριση εν μία νυκτί".

"Αυτή η κρίση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και γι' αυτό σας καλούμε να την αποτρέψετε τώρα", αναφέρουν στην επιστολή προς τον Χαντ ιδρυτές και διευθύνοντες σύμβουλοι νεοφυών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι εταιρείες που αναφέρονται στην επιστολή περιλαμβάνουν τις Uncapped, Apian, Pockit και Pivotal Earth.

Ο Χαντ μίλησε με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας για την κατάσταση το σήμερα το πρωί, και ο οικονομικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών επρόκειτο να πραγματοποιήσει στρογγυλό τραπέζι με τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται αργότερα μέσα στην ημέρα, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Υπογραμμίζοντας την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις στο να αποκτήσουν μια εικόνα της πλήρους έκτασης των συνεπειών: Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αρχίσει να ερευνά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ρωτώντας πόσα χρήματα έχουν καταθέσει, την κατά προσέγγιση ταμειακή τους ροή και την πρόσβασή τους στις τραπεζικές διευκολύνσεις της SVB και όχι μόνο, δήλωσαν δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες. Το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα.

Η Uncapped, μια νεοφυής εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που δανείζει άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις, δήλωσε ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τις εταιρείες να ανταποκριθούν στη μισθοδοσία και άλλες υποχρεώσεις, καθώς και πιο μακροπρόθεσμα δάνεια γέφυρα για να βοηθήσει με το κεφάλαιο κίνησης.

Η βρετανική ένωση τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων Coadec δήλωσε στο Twitter ότι έχει αρχίσει να επικρατεί "πανικός", καθώς είναι σαφές ότι η κατάρρευση της SVB "θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου". Ο όμιλος δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με το "Υπουργείο Οικονομικών και το πρωθυπουργικό γραφείο σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις" και ότι "η εργασία συνεχίζεται εν μία νυκτί σχετικά με τις επιλογές πολιτικής"

Ο Αλεξάντερ Φιτζέραλντ, ιδρυτής της ευρυζωνικής νεοφυούς επιχείρησης Cuckoo και πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, σημείωσε ότι τα οικονομικά των βρετανικών νεοφυών επιχειρήσεων είναι ήδη πιεσμένα λόγω της επιβράδυνσης της αγοράς χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων. "Οι βρετανικές νεοσύστατες επιχειρήσεις χρειάζονται το Υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει γρήγορα", δήλωσε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.