Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Αποζημιώσεις de minimis σε ροδάκινα (επιτραπέζια-συμπύρηνα), νεκταρίνια και βερίκοκα



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με το αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών για τη δέσμευση ποσού για την πληρωμή αποζημίωσης μέσω de minimis σε ροδάκινα (επιτραπέζια και μεταποίησης), βερίκοκα και νεκταρίνια για τις Π.Ε. Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Λάρισας και Κοζάνης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε όλες τις ποικιλίες των συγκεκριμένων καλλιεργειών θα δοθεί αποζημίωση ποσού 70€ ανά παραγωγικό στρέμμα εξ αιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν στην αγορά αυτών των προϊόντων από την ενεργειακή κρίση. Η ρύθμιση καταλαμβάνει όσους από τους ανωτέρω παραγωγούς δεν έχουν ήδη λάβει αντίστοιχη αποζημίωση.
Επίσης στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνεται δέσμευση ποσού για αποζημίωση λόγω διαπιστωμένων και καταγεγραμμένων ζημιών λόγω βροχοπτώσεων του καλοκαιριού για συγκεκριμένες καλλιέργειες με ροδάκινα (επιτραπέζια και μεταποίησης), βερίκοκα και νεκταρίνια στις Π.Ε Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Λάρισας και Κοζάνης. Αφορά τις ποικιλίες που επλήγησαν σε ποσοστό άνω 30% δυνάμει του από 7/9/2022 πορίσματος του αρμόδιου γραφείου ΕΛΓΑ Ημαθίας. Για τις καλλιέργειες αυτές θα δοθούν ανά παραγωγικό στρέμμα 80€ για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 65€ ανά παραγωγικό στρέμμα για τα ροδάκινα μεταποίησης (συμπύρηνα).
Όσοι παραγωγοί είναι δικαιούχοι και των 2 μέτρων θα λάβουν συνολικά 150€ (70€+80€) ανά παραγωγικό στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 135€ (70€ + 65€) για τα ροδάκινα μεταποίησης (συμπύρηνα).
Ο Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος είχε επανειλημμένως υποστηρίξει το αίτημα των παραγωγών και την αναγκαιότητα παρέμβασης της πολιτείας, ανέφερε πως η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στο αίτημα των παραγωγών για αναπλήρωση του αποδεδειγμένα χαμένου εισοδήματος λόγω του συνδυασμού της κλιματικής και της ενεργειακής κρίσης, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της παραγωγής. 

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ https://bit.ly/3EYMmYe
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Καλά που μεσολαβήσατε ρε παιδιά και πήραμε τις αποζημιώσεις που ούτως ή αλλιώς θα παίρναμε . Φοβερό έργο μπράβο σας 😀😀. Τελικά οι φωτογραφίες μέσα στις ροδακινιές είναι το κάτι άλλο . Κανένα έργο δεν βλέπω. Μάλλον θα αλλάξω κανάλι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ συγκλονιστικα από τις φωτογραφίες μέσα στους ιερούς ναους

      Διαγραφή
  2. Καλα ρε ξεφτιλες καρασμανη, σταμενιτη, βασιλειαδη, ο υπουργος ελεγε 150 και 135 ευρω το στρεμμα για βροχοπτωσεις απο τα deminimis και τελικα το κανατε 80 επιτραπεζια, 65 συμπυμπηρινα και 70 για την ουκρανια. Δηλαδη περιμενουμε τοσο καιρο γι αυτα τα νουμερα. Φτου να μην σας ματιασω. Και το πιο εξωφρενικο ειναι οτι μας δουλευετε και βγαζετε δελτια τυπου λες και κατι κανατε, ενω θα πρεπε να εχετε κανει αναστα το υπουργειο κι αυτους που εξεδωσαν αυτη την αποφαση. Εαν νομιζετε οτι η ζημια μας ειναι 80 η 65 ευρω το στρεμμα, δηλαδη 200-300 κιλα αντιστοιχα τοτε ειστε βαθια νυχτωμενοι. Ωραια εκτιμηση κανατε, οποτε κι εμεις θα σας εκτιμησουμε στην καλπη. Μαυρο στο μαυρογυαλουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ.

      Διαγραφή
  3. πες ποτε θ μπει τ χρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για να δείξεις ότι είσαι τόσο ανίκανος;
    Τη μία φορά μας έλεγες 250 ευρώ το στρέμμα.
    Πριν από ένα μήνα μας είπες 150. Χώρια τα 72 ευρώ που θα παίρναμε όπως τα πήραν και οι άλλοι.
    Και τελικά μας λες ότι θα πάρουμε 80 από την βροχόπτωση.
    Έχω δίκιο να αγανακτώ από τις ψευτιές; Και βάζεις φωτογραφία με τα χέρια στη μέση να κοιτάς την κερασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5και26 ο Καρασμάνης μίλησε μία φορά. Και είπε την αλήθεια. Και μάλιστα είπε μην μπλέξουμε τα μπουτια μας. Έκτοτε δεν ξαναμίλησε. Ούτε τώρα έβγαλε ανακοίνωση. Είναι σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Οφείλει όμως να τοποθετηθεί και να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλιώς τον βαρύνει και αυτόν η κατηγορία. Για τους άλλους δύο δεν έχω να πω τίποτε. Είναι γνωστή η ασχετήλα τους και οι παπαριές τους. Και οι τρεις όμως θα το πληρώσουν, άσχετα αν ο Καρασμάνης δηλώνει Πόντιος Πιλάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το βραδυ τον εκλογων δεν θα ξετετε που να κριφτητε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριακή κοντή γιορτή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λάκη τα λέμε 21 μαϊου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεφτιλες είστε ρε ΛΑΚΗ και ΔΙΟΝΥΣΗ και ψεύτες που παραμυθιασατε τον κοσμακη παλιοκαραγκιοζιδες αν έχετε πέτσα και δέρμα επάνω σας δεν πρέπει να κυκλοφορούμε στην ΠΕΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο βγάζετε δελτία τύπου χειρότερα τα κάνετε τα πράματα και σας το λέω εγώ ο βλάκας που σας ψήφισε δυάδα. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΤΡΙΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μετά το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο κούλης κάποιοι ξεπρόβαλαν για να αρχίσουν τα γνωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περιμένω τον παππού να παραιτηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν κάνεις ούτε για τα στημένα δελτία τύπου είσαι ένας μπακαλόγατος και ανίκανος να βρίσκεστε εκεί που είσαι για αυτό τώρα να ψάξεις σταυρούς από νεκροταφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Λακη! Τοσο θρασος πια και εσυ και ο Σταμενιτης? 300 το καλοκαιρι,150 κατοπιν, 80 στην τελικη και 70 ουκρανικο. Ολη αυτη η κοροιδια εν οψη εκλογων! Φαντασου τι εχει να γινει μετα!
    Το αλλο παλι? Για πρωτη φορα οι ετεροεπαγγελματιες θα παρουν τα μισα! Γιατι? Τα μισα εξοδα πληρωσαν? Ντροπη και αισχος! Αρκετα Λακη μου και ντρεπομαι ειλικρινα! Με τετοιες εξεληξεις παντως πρεπει να κρυβεσαι και οχι να κανεις ανακοινωσεις με φθηνο θρασος! Μολις εχασες 44 ψηφους φιλε μου! Φαντασου οι αλλοι ποσες θα χασουν και δικαιως βεβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέστε εκείνον τον βλάκα ότι θα τον μπει ΚΑΛΛΑ το χρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. KAΛA ΣE ΛENE OTI MONO ΓIA ΦΩTOΓPAΦIEΣ EIΣAI. KAI EΓΩ
    META TO ΦIAΣKO AΠOZHMIΩΣEIΣ ΦΩTOΓPAΦIA ΘA ΣOY PIΞΩ ME MOYNTZA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσύ ακόμα σινεχειζε να βγενεις φωτογραφίες βλάκα βγες και στην κάλπη καμία να τη θυμασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Που είναι τα 72 και τα ντεμινιμις 150 και 130 και τις άλλες παπαριές που έλεγες στην καρατζοβα ρε μαυρογιαλουρε βασειλιαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε με αυτές τις φωτογραφίες και τα δελτία τύπου αυτά τα δύο τα ποντίκια ποιον πάνε να κοροϊδέψουν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.