Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus+: Πέντε καθηγήτριες του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας στη Βαρκελώνη



«Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού βασικής δράσης 1 (ERASMUS+ ΚΑ 122) στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης»

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Στρατηγικές διαχείρισης και ψυχικής ενδυνάμωσης της τάξης: Διαμόρφωση αποτελεσματικών εκπαιδευτικών και ενεργών μαθητών μετά την πανδημία του Covid-19» πέντε καθηγήτριες του σχολείου μας , του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας, επιμορφώθηκαν στον φορέα Europass Teacher Academy στη Βαρκελώνη από τις 13 μέχρι τις 18 Μαρτίου 2023. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με συναδέλφους από την υπόλοιπη Ευρώπη για μία εβδομάδα τον κύκλο μαθημάτων με τίτλο «Classroom Management solutions for Teachers: New Methodologies, Effective Motivation, Cooperation and Evaluation Strategies».

Στόχος του προγράμματος ήταν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες τεχνικές και τα πιο κατάλληλα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαχείριση μιας σύγχρονης τάξης. Μέσω προβληματισμού, παρατήρησης και μελέτης περιπτώσεων αλλά και με διαδραστικές και ελκυστικές δραστηριότητες οι συμμετέχουσες έμαθαν πώς να ενισχύουν περισσότερο τα κίνητρα των μαθητών και να εφαρμόζουν επιτυχημένες πρακτικές επίλυσης προβλημάτων. Τέλος, γνώρισαν σύγχρονους τρόπους αξιολόγησης των μαθητών και απέκτησαν περισσότερες γνώσεις έτσι ώστε να διαχειρίζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τη σχολική τάξη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει διάχυση της αποκτηθείσας γνώσης στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας , ώστε να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη αυτής της κινητικότητας.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.