Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρεις Ελληνίδες της ελληνικής λίστας του Forbes 30 Under 30 μπήκαν και στην ευρωπαϊκή λίστα



Ελληνικό "άρωμα”, και δη γυναικείο, έχει και φέτος ευρωπαϊκή λίστα του Forbes με τους νέους "κάτω των 30”, αφού περιλαμβάνει τρεις χαρισματικές Ελληνίδες που αναδείχθηκαν στις αντίστοιχες ελληνικές λίστες του Forbes το 2023, το 2021 και το 2020.
Πρόκειται για τη Ναταλία Κρίτσαλη, απόφοιτο της ελληνικής "τάξης του 2020”, την Εριφίλη Γούναρη, από την κατάταξη του 2021, και την Κωνσταντίνα Ψωμά, η οποία περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα με τους νέους Έλληνες κάτω των 30 ετών. Και οι τρεις τους έχουν ξεχωρίσει η κάθε μία στον τομέα της, χάρη στο όραμά τους να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην κοινή προσπάθεια των απανταχού νέων να αλλάξουν τον κόσμο.

Η Ναταλία Κρίτσαλη αλλάζει τα δεδομένα στην αιμοδοσία
Όλοι ξέρουμε πόσο απίστευτο και σκληρό είναι να χρειάζεται κάποιος αίμα, είτε για τον εαυτό του είτε για δικό του πρόσωπο, και να μην μπορεί να βρει, και δη σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου το ποσοστό των εθελοντών αιμοδοτών οριακά ξεπερνά το 50%.
Λύση στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει η Bloode, η εταιρεία που ίδρυσε η Ναταλία, με στόχο να συνδέσει τους αιμοδότες με ασθενείς σε πραγματικό χρόνο, ευαισθητοποιώντας παράλληλα τους Έλληνες για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Μέχρι σήμερα η Bloode έχει βοηθήσει περισσότερους από 204.000 ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση να λάβουν το αίμα που χρειάζονταν.
Κατά τη διάρκεια, δε, της πανδημίας του κορονοϊού, η Bloode "έπεισε” την ελληνική κυβέρνηση να συμπεριλάβει την εθελοντική αιμοδοσία στις εξαιρούμενες από τα lockdowns μετακινήσεις, ενώ συνέβαλε καταλυτικά στην κάλυψη κρίσιμων αναγκών σε αίμα μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων μέσω της συνεργασίας που σύναψε με την εταιρεία μετακινήσεων Beat.
Τα παραπάνω ήταν αρκετά ώστε η Ναταλία να κερδίσει μια θέση στη λίστα της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes με τους "κάτω των 30” στην κατηγορία "Κοινωνικός Αντίκτυπος”.

Εριφίλη Γούναρη: Μαθαίνει τις εταιρείες να "επικοινωνούν” με τη Gen Z
Η ευρεία "εισβολή” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας, ιδίως αυτήν των εκπροσώπων της γενιάς Z (Gen Z) για τους οποίους το smartphone και το διαδίκτυο αποτελούν αδιαπραγμάτευτα "αξεσουάρ” της καθημερινότητάς τους, καθιστά ολοένα και δυσκολότερο για τις επιχειρήσεις να συμβαδίσουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των νέων καταναλωτών.
Το χάσμα αυτό ήρθε να γεφυρώσει η Εριφίλη, μέσω της The Z Link, της πρώτης social media marketing επιχείρησης στον κόσμο, που βοηθά τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Gen Z, η οποία έχει πολύ διαφορετικές ψηφιακές συνήθειες και προτιμήσεις. 
Η εταιρεία διαθέτει ήδη μια ομάδα περισσότερων από 20 εκπροσώπων της Gen Z που αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό έργο, ενώ έχει συνεργαστεί με τον ΟΗΕ και την Deloitte. Διαθέτει επίσης μια παγκόσμια ομάδα σε 10 χώρες. 
Πέραν της εταιρείας, η Εριφίλη έχει δημιουργήσει επίσης τη δημοφιλή κοινότητα Gen Z Club, η οποία αριθμεί περισσότερα από 18.000 μέλη και αξιοποιείται για την εκπόνηση ερευνών αγοράς και την προώθηση φιρμών.
Η Εριφίλη συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία "Μedia & Marketing” της ευρωπαϊκής λίστας.

Ο τρισδιάστατος ψηφιακός κόσμος της Κωνσταντίνας Ψωμά 
Η Κωνσταντίνα με τη σειρά της ξεχώρισε και εκπροσωπεί τη χώρα μας στον δύσκολο τομέα της "Τεχνολογίας” της ευρωπαϊκής λίστας "κάτω των 30”, χάρη στο ψηφιακό… όραμά της.
Έχει ιδρύσει την εταιρεία Kaedim, η οποία χρησιμοποιεί αλγορίθμους μηχανικής μάθησης και τεχνητή νοημοσύνη για τη μετατροπή δισδιάστατου περιεχομένου και εικόνων σε έτοιμα προς χρήση ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα.
Η Kaedim, παρά το "νεαρό της ηλικίας της”, ισχυρίζεται ότι συνεργάζεται ήδη με ορισμένες από τις σημαντικές εταιρείες παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, όπως η Rebellion και η Voodoo. 
Η startup της Κωνσταντίνας έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, ενώ έχει δημιουργήσει μια ομάδα 20 ατόμων, με γραφεία στο Λονδίνο και τις ΗΠΑ

Ο χορευτής-χορογράφος Στέφανος Δημουλάς
Στην κατηγορία του Forbes "Τέχνη και Πολιτισμός" περιλαμβάνεται ο  Έλληνας χορευτής νεοκλασικού μπαλέτου και χορογράφος Στέφανος Δημουλάς, ο οποίος εμφανίστηκε στην παράσταση "La Traviata” στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, πριν γίνει ο νεότερος Έλληνας κριτής
στην ιστορία του "Dancing with the Stars”.
Ο Στέφανος ίδρυσε τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Culture Select με στόχο να στηρίξει καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. 
Άντλησε περίπου 74 χιλ. δολ. από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή για να χρηματοδοτήσει την πρώτη του χορευτική παραγωγή "Titan Prometheus", η οποία έγινε sold out σε μόλις 97 λεπτά.

Μια εκπαιδευτική πλατφόρμα από τον Daniel Zacharias
Τέλος, στη λίστα συναντάμε ακόμη ένα ελληνικό επίθετο. Αυτό του Daniel Zacharias, ιδρυτή της Sdui. Μιας πλατφόρμας εκπαίδευσης η οποία έχει ως στόχο να βοηθήσει τα σχολεία απέναντι στην πρόκληση της ψηφιοποίησης. 
Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία συνδέει καθηγητές, γονείς και μαθητές με λειτουργίες όπως chat, βιντεοδιάσκεψη, cloud, αυτόματες μεταφράσεις. 
Η εταιρεία του, η οποία έχει την έδρα της στο Βερολίνο, έχει αντλήσει σχεδόν 30 εκατ. δολ. και συνεργάζεται με περισσότερα από 10.000 σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ενώ απασχολεί περισσότερους από 170 εργαζόμενους.
Ο Daniel συμπεριλαμβάνεται στη λίστα "κάτω των 30” στην κατηγορία "Κοινωνικός Αντίκτυπος”.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.