Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όμως ο πόλεμος δεν τέλειωσε ακόμα... Μια site specific performance στα Γιαννιτσά για τον ελληνικό εμφύλιο


 

Όμως ο πόλεμος δεν τέλειωσε ακόμα... Μια site specific performance για τον ελληνικό εμφύλιο
Γιαννιτσά Πέλλας, Καφενείο "Το Καπηλειό"
Διάρκεια: 8 ημέρες
Δημόσια  · Οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Facebook
Πότε: Κυριακή 12,19 & 26 Μαρτίου 2023 & ώρα 20.30
Που: στο καφενείο «Το καπηλειό», Μακαρίου 11, στα Γιαννιτσά

Η παράσταση είναι μια απόπειρα διερεύνησης της σχέσης μας με το παρελθόν και ειδικά με το τραυματικό παρελθόν του ελληνικού εμφυλίου πολέμου. Τη διαδικασία της έρευνας αλλά και της ίδιας της παράστασης διατρέχουν τα ερωτήματα: Είμαστε παιδιά της Ιστορίας; Κι αν ναι, τότε, πώς γίνεται αυτό εμφανές; Ποια είναι η σχέση μας με τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο; Πώς ο Εμφύλιος επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε σήμερα τον κόσμο; Ποια η σχέση μνήμης και ταυτότητας και πώς η εμπειρία του Εμφυλίου προσδιόρισε σύγχρονες ταυτότητες; Γιατί είναι σημαντικό να μιλήσουμε για έννοιες όπως κατανόηση, ενσυναίσθηση και συμφιλίωση; Μπορούν να λυθούν οι σιωπές και τα τραύματα του παρελθόντος;

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη – Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Αναστασία Χατζηλιάδου
Επιστημονική επιμέλεια: Ραϋμόνδος Αλβανός
Συμμετέχουν οι: Ζαχαρίας Γρηγοριάδης Κική Δημητριάδου, Κίρκη Ηλιάδη – Χαρμάνα, Τιτώ Παπαδημητρίου, Χριστίνα Ταφραλίδου, Αργύρης Ταφραλίδης, Αναστασία Χατζηλιάδου, Βαγγελιώ Χριστοδούλου, καθώς και η Ψυχολόγος: Βεσελίνα Ιορδανίδου.
Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Γιαννιτσά τον Νοέμβριο του 2022 στο πλαίσιο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας για το ΜΠΣ "Δημόσια Ιστορία" του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος γι' αυτό σας παρακαλούμε να πραγματοποιήσετε κράτηση στο τηλ. 6977787310.
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ένα μπράβο σε όσους τολμούν. Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι σε ένα εμφύλιο όλοι είναι χαμένοι. Οι δήθεν νικητές περιφέρονται ως ιδιοκτήτες της χώρας μέχρι σήμερα την ξεπουλούν ως μαυραγορίτες και πνίγουν στο αίμα τα παιδιά μας ως δωσίλογοι-καταδότες. Το τραίνο εκτροχιάστηκε από την αλαζονεία τους ... και την ψυχρή υποκρισία τους. Φτάνει δεν μπορούμε έτσι να πάμε μπροστά. Ούτε τα πτώματα που προκάλεσαν δεν μπόρεσαν να μετρήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.