Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάνω από 10.000 αιωνόβιοι από 110 έως 116 ετών στους εκλογικούς καταλόγουςΜια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, υποστήριξε πως στους εκλογικούς καταλόγους βρίσκονται περίπου 10.000 πολίτες στην ηλικιακή κατηγορία μεταξύ 110 και 116 – κι αυτό ενώ εδώ και περίπου 10 χρόνια εφαρμόζεται η διαδικασία του να κόβονται οι αιωνόβιοι πάνω από 116 ετών, αυτόματα, καθώς παλιότερα υπήρχαν εγγεγραμμένοι ηλικίας ακόμα και 140 ετών.
«Αφενός μεν δεν διαγράφονταν στο παρελθόν όσοι έχουν αποβιώσει σε νησιά ή σε μικρά χωριά ή δεν ήταν ανάγκη εμπράγματων δικαιωμάτων ώστε οι συγγενείς να το δηλώσουν, όπως επίσης και οι θάνατοι του εξωτερικού, γιατί είχαν πλέον κόψει δεσμούς με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αναφέρονται αρκετοί αιωνόβιοι» είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους συνολικά ανέρχονται σε 9.810.040, εκ των οποίων 4.760.042 άνδρες και 5.049.998 γυναίκες. Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν 438.595 νέοι ηλικίας από 17 έως 21 ετών. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι γεννήθηκαν το 2006.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.