Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκλήρωσε τον 24ο (πιο συναρπαστικό) ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας ο 76χρονος Γ. Ουζουνίδης από την Κρ. Βρύση



Τον 24ο προσωπικό του ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας (και 42ο γενικά) ολοκλήρωσε ο 76χρονος ποδηλάτης Γιάννης Ουζουνίδης.
Ο ρέκορντμαν ποδηλάτης από την Κρύα Βρύση ξεκίνησε την Κυριακή 23 Απριλίου από την γεννέτειρά του για το τολμηρό, πλην όμως συναρπαστικό και όμορφο, εγχείρημά του και επέστρεψε την περασμένη Παρασκευή 5 Μαϊου, μετά από 13 ημέρες, διανύοντας συνολικά περίπου 2.500 χιλιάδες χιλιόμετρα!
Αυτή τη φορά ο κ. Ουζουνίδης όπως μας είπε, πραγματοποίησε μια πολύ ιδιαίτερη διαδρομή, δύσκολη, αλλά πλούσια σε φυσική ομορφιά και τοπία. "Να σκεφθείτε μόνο ότι διέσχισα έξι φαράγγια κάνοντας καθημερινά πολλές ώρες ποδήλατο, 15 με 17 ώρες, με πολύ μικρά διαλείμματα και δύσκολες καιρικές συνθήκες, με βροχόπτωση και κρύο", μας λέει, προσθέτοντας ότι "από τις συνολικά 12 διανυκτερεύσεις, μόνο τις 4 κοιμήθηκε σε ξενοδοχείο, ενώ τις υπόλοιπες 8 τις έκανε στο αντίσκηνό του, σε βουνά και σε λαγκάδια", όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

37 χρόνια γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του
Ο Γιάννης Ουζουνίδης, εδώ και 37 χρόνια γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του, αφιερώνοντας κάθε φορά τη διαδρομή σε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, σε κάποια συγκεκριμένη ιδέα και αξία. "Φέτος, τον 24ο ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας τον αφιερώνω στον μεγάλο Έλληνα Μακεδόνα στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο που πέθανε τον Ιούνιο του 323 π.Χ.", είχε σημειώσει στην Η.Ε. karatzova.com, όταν ξεκίνησε το ταξίδι του ο Κρυοβρυσιώτης ποδηλάτης. 
Για πρώτη φορά έκανε τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο το 1986 ενώ το 1987 έκανε τον γύρο της Ευρώπης καταγράφοντας 8.500 χιλιόμετρα!Το 1994 μπήκε και πάλι στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες γιατί έκανε το απίστευτο: Σε 16 ημέρες έκανε τον γύρο της Ελλάδας, διανύοντας συνολικά 4.200 χιλιόμετρα! 
Παλαιότερα είχε δηλώσει ότι θα αποσυρθεί μετά τον 20ο γύρο της Ελλάδος. Όμως... αναθεώρησε και -όπως άποδείχθηκε- συνεχίζει όσο αντέχει!
Το μήνυμα που στέλνει, όπως τονίζει, είναι ότι η άθληση είναι ο καλύτερος γιατρός για μικρούς και μεγάλους...
Δ. Μπ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.