Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον 6ο όμιλο του EURO 2024 η εθνική, κληρώθηκε με Δανία, Πορτογαλία και Τσεχία



Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του EURO 2024 έμαθε σήμερα (10/5) η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην -χωρητικότητας 50.000 θεατών- "Merkur Spiel-Arena" του Ντίσελντορφ, το γήπεδο που θα «φιλοξενήσει» τα πρώτα ματς της διοργάνωσης στις 10 Ιανουαρίου. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, η οποία είχε τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης, «έπεσε» στον 6ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Δανία, την Πορτογαλία και την Τσεχία, με τα ματς του γκρουπ να διεξάγονται στο Μόναχο. Υπενθυμίζεται ότι το EURO 2024 θα διεξαχθεί το διάστημα 10-28 Ιανουαρίου 2024 στη Γερμανία με τη συμμετοχή 24 ομάδων, ενώ οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον βασικό γύρο του EURO 2024.

Οι αγώνες του βασικού γύρου θα λάβουν χώρα σε Αμβούργο και Κολωνία, ενώ η "Lanxess Arena" της Κολωνίας θα φιλοξενήσει το τελευταίο τριήμερο της διοργάνωσης, όταν θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί, ο αγώνας για τις θέσεις 5-6, ο «μικρός τελικός» και ο τελικός.

Οι όμιλοι που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση έχουν ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Ντίσελντορφ/Βερολίνο)
Γαλλία
Γερμανία
Βόρεια Μακεδονία
Ελβετία

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Μανχάιμ)
Ισπανία
Αυστρία
Κροατία
Ρουμανία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Μόναχο)
Ισλανδία
Ουγγαρία
Σερβία
Μαυροβούνιο

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Βερολίνο)
Νορβηγία
Σλοβενία
Πολωνία
Νησιά Φαρόε

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ (Μανχάιμ)
Σουηδία
Ολλανδία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Γεωργία

ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Μόναχο)
Δανία
Πορτογαλία
Τσεχία
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης, ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Θέλει μεγάλη ανάλυση για να καταλήξουμε στο αν ο όμιλος είναι καλός ή κακός, γιατί εμείς πηγαίνουμε στο EURO με πρόθεση να πετύχουμε πράγματα. Με μία πρώτη εικόνα, είναι δεδομένο ότι έχουμε στον όμιλο μας την κορυφαία ομάδα στον πλανήτη, τη Δανία. Οι Πορτογάλοι είναι σταθερά στις μεγάλες διοργανώσεις και μάλιστα με διακρίσεις, ενώ οι Τσέχοι προέρχονται από μία σπουδαία σχολή του χάντμπολ με παράδοση και σίγουρα εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια. Ανεξαρτήτων αντιπάλων, το πιο σημαντικό είναι να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η δικιά μας ομάδα».

Το πρόγραμμα της «γαλανόλευκης» στον 6ο όμιλο του EURO έχει ως εξής:

Πέμπτη 11/1/2024: Πορτογαλία-Ελλάδα
Σάββατο 13/1/2024: Ελλάδα-Δανία
Δευτέρα 15/1/2024: Τσεχία-Ελλάδα
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.