Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκλογικά αποτελέσματαΤα πρώτα «ασφαλή αποτελέσματα» θα βγουν νωρίτερα από ποτέ μέσω τάμπλετ

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα γίνει η μετάδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου, με υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00. Τα πρώτα «ασφαλή αποτελέσματα» θα δοθούν μεταξύ 21:00 και 21:30, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Ο λόγος είναι η γρήγορη απόδοση των 20.000 τάμπλετ που θα βρίσκονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Η πρώτη εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος μάλιστα θα είναι στις 20:00, μία ώρα αφότου θα έχουν κλείσει οι κάλπες. Σχεδόν 1 με 1,5 ώρα μετά, θα δοθούν στην δημοσιότητα τα πρώτα «ασφαλή αποτελέσματα» τα οποία θα δείχνουν το νικητή τον εκλογών αλλά και την κατανομή των εδρών της Βουλής.

Όπως αναφέρει η απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, η μετάδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών θα ακολουθήσει τα εξής βήματα:

1) Αμέσως μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων υπέρ των συνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει στο Υπουργείο Εσωτερικών το αποτέλεσμα, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT). Ειδικότερα μεταδίδει: α) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στο εκλογικό τμήμα. β) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν. γ) Τον αριθμό των ψηφοδελτίων που αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα. δ) Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων. ε) Τον αριθμό των λευκών ψηφοδελτίων. στ) Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν κάθε συνδυασμός και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος.

2) Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος παραδίδει το έντυπο του αποτελέσματος εκλογής υπέρ των συνδυασμών σε πιστοποιημένο αγγελιοφόρο του Δήμου (πριν την έναρξη καταμέτρησης των σταυρών υπέρ των υποψηφίων). Το έντυπο ψηφιοποιείται σε δημοτικό κατάστημα επιλογής του οικείου δήμου και αποστέλλεται μέσω του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στην έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας. Έπειτα, από την έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας, το αποτέλεσμα της εκλογής υπέρ των συνδυασμών μεταδίδεται τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

3) Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος καταμετρά τις ψήφους υπέρ υποψηφίων (σταυρούς προτίμησης) και μεταδίδει το αποτέλεσμα στο Υπουργείο Εσωτερικών με χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT), ακολουθώντας τις εσώκλειστες οδηγίες.

4) Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι μπορούν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα υπέρ των συνδυασμών και υπέρ των υποψηφίων από το Υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση των ιστοσελίδων τους και γενικότερα των ενδιαφερομένων. Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου διαλαμβάνουν και τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής Επικράτειας.

5) Δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.