Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών



Μία απολαυστική μουσική βραδιά διοργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, αφιερωμένη στον σπουδαίο Μάνο Χατζηδάκι και με αφορμή τη γιορτή της μητέρας.
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ευεργετική επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο αλλά και την προσφορά των Μουσικών Σχολείων στην τοπική κοινωνία.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Πανοσιολογιότατε
Κύριοι Βουλευτές
Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Διευθυντά της Αστυνομίας
Κύριοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κύριε Διευθυντά και Εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου
Κυρίες και κύριοι Πρόεδροι και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου
Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι
Αγαπητά μας παιδιά

Πρώτα θέλω να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, που για λόγους πάνω από την θέλησή του δεν μπόρεσε να είναι σήμερα μαζί μας.
Ο Πλάτωνας στο έργο του «Πολιτεία», αναφέρει τη μουσική, ως το κυριότερο μέσο ανατροφής των παιδιών και των νέων.
Ο «πατέρας» της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε τη μουσική ως θεραπευτικό μέσο και παρατηρούσε την θετική της επίδραση στους ανθρώπους.
Ο Αριστοτέλης είχε αντιληφθεί την βαθιά επίδραση της μουσικής στα ανθρώπινα όντα.
Ο Πρωταγόρας, πίστευε στη βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης του ατόμου, μέσω της μουσικής.
Ο Αϊνστάϊν απέδιδε την υψηλή νοημοσύνη του στην ενασχόλησή του με το βιολί.
Η Μουσική Τέχνη λοιπόν είναι για τον άνθρωπο βάλσαμο ψυχής, έκφραση ήθους, αγωγή πνεύματος.
Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι η μουσική θα έπρεπε να είναι ενταγμένη στον κεντρικό κορμό εκπαίδευσης, τουλάχιστον στις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Κυρίες και κύριοι
Είμαι εδώ, επειδή δηλώνω ένθερμος υποστηρικτής των Μουσικών Σχολείων και της εύρυθμης λειτουργίας τους.
Επειδή θεωρώ τα μουσικά σχολεία πνεύμονες πολιτισμού για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και την τοπική κοινωνία.
Φορείς άρτιας και ολοκληρωμένης παιδείας.
Κυρίες και κύριοι
Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο δικό μας Μουσικό Σχολείο, το μοναδικό στην Π.Ε. Πέλλας, το οποίο λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτήρια προσωρινής διαμονής, ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν μαθητές και δασκάλους.
Μετά από αγώνες ετών, έχει εγκριθεί ένα νέο κτίριο που θα στεγάσει το Μουσικό μας Σχολείο, σε οικόπεδο έκτασης 73 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Πέλλας.
Σε έναν ορίζοντα τριών χρόνων, το αργότερο, θα έχει ολοκληρωθεί ένα καινούργιο, σύγχρονο κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Γιαννιτσών.
Και όταν αναφερόμαστε στα Μουσικά Σχολεία, δεν ξεχνούμε την ψυχή των Σχολείων αυτών, τους χαρισματικούς καθηγητές οι οποίοι, κάθε μέρα, προσφέρουν με μεράκι τον καλύτερό τους εαυτό, για να στηρίξουν και να αναβαθμίσουν το θεσμό, τον οποίο υπηρετούν.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο για τον αγώνα του, τους βουλευτές μας και ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου κ. Περικλή Βασιλειάδη, γιατί έδωσε έναν μεγάλο αγώνα και δεν μας άφησε στιγμή χωρίς τις παρεμβάσεις του, για να επιτευχθεί, η έγκριση κατασκευής του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Γιαννιτσών.
Αγαπητοί φίλοι
Απόψε η βραδιά είναι διπλά ξεχωριστή, πρώτον γιατί θα απολαύσουμε τη μουσική του μέγιστου Μάνου Χατζιδάκι και δεύτερον γιατί αυτή η ωραία γιορτή είναι αφιερωμένη στη μητέρα, το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή όλων μας.
Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά που συμμετέχουν, τους άξιους δασκάλους και τους γονείς που είναι αρωγοί και συμπαραστάτες τους.
Ιδιαίτερα δε στους μαθητές που αποφοιτούν σε λίγες εβδομάδες, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να πετύχουν τους στόχους που έχουν βάλει στη ζωή τους.
Σας Ευχαριστώ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.