Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απάντηση Δήμου Έδεσσας σε δημοσίευμα για απευθείας αναθέσεις



Σε δημοσίευμά της η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου Έδεσσας ότι έχει προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις μελετών σε επιστήμονες που έχουν την έδρα τους εκτός Δήμου Έδεσσας και την εγκαλεί γιατί δεν δίνει δουλειές στην τοπική αγορά. Μάλιστα, δημοσίευσε πίνακα με τις μελέτες και την έδρα των μελετητών που τις εκπόνησαν.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να επισημανθεί ότι κάποιοι εκ των μελετητών κατάγονται από τον Δήμο Έδεσσας και δραστηριοποιούνται για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι και η έδρα τους. Οπότε τα ποσοστά που αναφέρει το δημοσίευμα αλλάζουν δραστικά!

Εκτός αυτού βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι πολλές από τις μελέτες αυτές είναι εξειδικευμένες και εκπονούνται από συγκεκριμένα γραφεία. Όποιες μπορούν να υλοποιηθούν από την τοπική αγορά εννοείται ότι ανατίθενται σε αυτή. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι οι μεγάλες επιτυχίες στις εντάξεις έργων του Δήμου Έδεσσας οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, στους οποίους συγκαταλέγονται η αρτιότητα των μελετών και η τεχνογνωσία των μελετητικών γραφείων που βρίσκονται κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Έδεσσας έχει δείξει την προτίμησή του στην τοπική αγορά και τους τοπικούς επιστήμονες με κάθε τρόπο. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσεπκεντζής δεν μπορεί να μιλάει για την τοπική αγορά, διότι όταν η σημερινή διοίκηση ανέλαβε το τιμόνι του Δήμου Έδεσσας βρήκε δυσθεώρητα χρέη στην τοπική αγορά, τα οποία αποπλήρωσε στο ακέραιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς δεν δέχονταν να συνεργαστούν με τον δήμο επειδή ήταν κακοπληρωτής, όσο τη διοίκηση ασκούσε η παράταξη στην οποία συμμετείχε ως Δημοτικός Σύμβουλος ο κ. Τσεπκεντζής!

Τέλος, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η παράταξη που υπηρέτησε ο κ. Τσεπκεντζής αντί να εμπιστευτεί τους επιστήμονες της πόλης, όπως ο ίδιος προτείνει, έφερε την ομάδα της κας Σουόρτζ από το εξωτερικό για να σχεδιάσει το μέλλον μας… Η ανάθεση των 250.000€, που τα αποτελέσματά της βρίσκονται σε ένα κουτί με μακέτες, αποτελεί μνημείο ντροπής και κακοδιαχείρισης. Ας είναι λοιπόν προσεκτικός ο κ. Τσεπκεντζής διότι το «ένδοξο» παρελθόν της παράταξης, που έχει υπηρετήσει ως δημοτικός σύμβουλος, δεν του επιτρέπει να αναφέρεται στην τοπική αγορά και τις απευθείας αναθέσεις.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Απάντηση γενικόλογη και αόριστη. Γίνεται λόγος για Εδεσσαιους μηχανικούς που εργάζονται σε άλλες πόλεις. Ποιοι είναι αυτοί και σε ποίους από αυτούς ανατεθηκαν απευθείας μελέτες ; Ποια τα εξειδικευμένα κριτήρια και γνώσεις, για τα οποία κάνει λόγο η απάντηση της παράταξης Γκιούρου και Μουρατογλου, που δεν τα διαθέτουν οι Εδεσσαιοι μηχανικοί; Κρυφά είναι, γιατί δεν αναφέρεται έστω ένα; Το αποκορύφωμα ειναι οτι αναφεροουν για κεντρα εξουσίας. Τι εννοείτε κύριοι ως κεντρα εξουσίας ; Διαπλοκη, αθεμιτες πρακτικές που αποκλειουν αλλους ; Τι απο ολα αυτα εννοείτε ; Μετα απο 13 χρονια στην εξουσια, κανουν λογο οτι οι Εδεσσαιοι μηχανικοι δεν τους εχουν εμπιστοσυνη λογω χρεων της προηγουμενης διοικησης ; Τι κανατε κυριοι 13 χρονια ; Σε λιγο θα μας πειτε οτι φταιει η Ευα που εφαγε το μηλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαμε να λέγαμε. Μας νομιζουν για ανοητους με τετοιες απαντησεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μουρατογλου Δεινει δουλειες σε συγκεκριμένο συναφη. Εαν δεν εισαι ααπο ριζαρι απο κερασια... Η απο αριδαια ... Φως δεν βλεπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μείνουν με το φώς αναμενόμενο τις πρακτικές τους της ξέρουμε και τής γνωρίζουμε και τα ρουσφέτια τους δεν θα χορτάσουν ποτέ, άλλοι δεν έχουν τα βασικά και άλλοι κάνουν πάρτυ!!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.