Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών: Προσωπογραφίες της μητέρας- Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι


Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 και ώρα 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα λάβει χώρα η ετήσια μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών με τίτλο «Προσωπογραφίες της μητέρας/Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι». Θεματική της συναυλίας θα αποτελέσει ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός Μάνος Χατζιδάκις. Πιο συγκεκριμένα τα σύνολα του σχολείου θα ερμηνεύσουν έργα του που αντικατοπτρίζουν την πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα του μουσουργού και η οποία έχει να κάνει με τον κινηματογράφο, το θέατρο και την αυτοτελή μουσική σύνθεση. Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βυζαντινούς ύμνους όπως και ελληνικά παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια· στοιχεία που επέδρασαν στο μουσικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Όσον αφορά τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια πέραν της άνωθεν διασύνδεσης, επιλέχτηκαν με κοινή αναφορά στη Μητέρα μιας και την μεθεπόμενη της συναυλίας (Κυριακή 14 Μαΐου) γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου.
Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών υπηρετεί τη μουσική τέχνη και επιστήμη, προβάλλοντας μεταξύ άλλων το έργο κορυφαίων μουσουργών της νεοελληνικής έντεχνης μουσικής.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.