Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήλωση Θ. Τζάκρη για τις εκλογές


Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου γύρου εκλογών.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα, Τρίτη στο προεδρικό Μέγαρο όπου παρέλαβε τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την παρέδωσε άμεσα, ενώ το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί για τον ίδιο λόγο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επόμενο βήμα, είναι η ορκωμοσία της νέας Βουλής την Κυριακή 28 Μαΐου, σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 18:00. Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η εκλογή του προεδρείου ενώ έως το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και της νέας προσφυγής στις κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ένας από τους προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων, θα οριστεί ως πρωθυπουργός προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, πιθανότατα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαλμάς.

Αυτό, θα προβλέπει και την ημέρα σύγκλησης του νέου κοινοβουλίου μετά τις εκλογές. Είναι ένα διάταγμα το οποίο φυσικά προσυπογράφεται και από το μεταβατικό υπουργικό συμβούλιο.

Η έναρξη λοιπόν της προεκλογικής περιόδου, συμπίπτει με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, οπότε και τίθενται σε ισχύ νόμοι και κανόνες και μια σειρά από διαδικασίες και προθεσμίες στον δρόμο προς τις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι εκλογικό σύστημα της 25ης Ιουνίου θα είναι με την ενισχυμένη αναλογική και οι βουλευτές θα προκύψουν, όχι πλέον με επιλογή από τους ψηφοφόρους αλλά με λίστα που έχουν καταρτίσει τα ίδια τα κόμματα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. μην τολμήσεις και γυρίσεις πίσω εκεί στο 4%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ντόρκα μας κάνει και μαθήματα.
    Μήπως μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση κάποιοι ετοιμάζονται για την επόμενη μεταγραφή μια και ο Σύριζα έχει χαράξει πορεία για τα παλαιά γνωστά μονοψήφια ποσοστά ;
    Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπου και να πάει θα σαρώνει. Είναι πανέξυπνη και αγαπητή στον κόσμο. Είναι γεννημένη πολιτικός. Το τιμάει το Σύριζα όπως τίμησε κάποτε και το ΠΑΣΟΚ ασχέτως αν διαγράφηκε λογω μνημονίου.

      Διαγραφή
    2. Μήπως γνωρίζεις ποια βουλευτής έχει ψηφίσει καυτά 4 μνημόνια?? Για να σε βοηθήσω το μικρό όνομα Θεοδώρα είναι και το επίθετο αρχίζει από ΤΖΑ

      Διαγραφή
    3. Και η Μπακογιάννη αν θυμάσαι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο. Τα μνημόνια ψηφίστηκαν από τους περισσότερους βουλευτές όχι γιατί τους ενδιέφεραν οι Έλληνες, αλλά φοβήθηκαν μην χάσουν τη βουλευτική αποζημίωση τους. Και ο Παπανδρέου εκλιπαρούσε για συναίνεση σε πολλά θέματα και για τη πράσινη ανάπτυξη αν θυμασαι και φτάσαμε να πληρώνουμε την ενέργεια χρυσάφι.

      Διαγραφή
    4. 10.18 πανέξυπνη; ... Μου έφτιαξες τη μέρα! Μ' έκανες και γέλασα!

      Διαγραφή
  3. Επόμενη μεταγραφή στη ΝΔ αφού στις άλλες εκλογές θα βγάλει η ΝΔ 3 ,το ΠΑΣΟΚ 1 και εσύ σπίτι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σκάσει κάτι περίεργο και να μείνει Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς έδρα Ε ρε
    γελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα σκάσει τίποτα, απλά ο Σύριζα οδεύει προς τα αρχικά του ποσοστά 4-5% και η Ντόρκα θα κουνήσει μαντίλι ακολουθούμενη από το πλήθος των πιστών της.
      Μη ψάχνετε γιατί η Πέλλα είναι σε αυτό το χάλι

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.