Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγάλη επιτυχία η ετήσια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (βίντεο)



Με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η ετήσια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών με τίτλο «Προσωπογραφίες της μητέρας/Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι». Θεματική της συναυλίας αποτέλεσε ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός Μάνος Χατζιδάκις. 

Πιο συγκεκριμένα τα σύνολα του σχολείου ερμήνευσαν έργα του που αντικατοπτρίζουν την πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα του μουσουργού και η οποία έχει να κάνει με τον κινηματογράφο, το θέατρο και την αυτοτελή μουσική σύνθεση. 

Το μουσικό πρόγραμμα περιελάβανε βυζαντινούς ύμνους όπως και ελληνικά παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια, στοιχεία που επέδρασαν στο μουσικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Όσον αφορά τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια πέραν της άνωθεν διασύνδεσης, επιλέχτηκαν με κοινή αναφορά στη Μητέρα μιας και την μεθεπόμενη της συναυλίας (Κυριακή 14 Μαΐου) γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου.
Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών που κατέχει υψηλή θέση στο φιλόμουσο κοινό της ευρύτερης περιοχής  υπηρετεί τη μουσική τέχνη και επιστήμη, προβάλλοντας μεταξύ άλλων το έργο κορυφαίων μουσουργών της νεοελληνικής έντεχνης μουσικής.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής ο οποίος αναφέρει σχετικά:
''Καταπληκτική η ετήσια Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Ένα αφιέρωμα στην Μητέρα με τον τίτλο "Προσωπογραφίες της μητέρας"  και  ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη Μάνο Χατζηδάκη. Στον χαιρετισμό μου έδωσα πολλά συγχαρητήρια στον Διευθυντή κ. Περικλή Βασιλειάδη, τους καθηγητές και καθηγήτριες, τα παιδιά μας που παρουσίασαν όλη την εκδήλωση και φυσικά στους γονείς για τον αγώνα τους και την στήριξη στα παιδιά τους. Εύχομαι στους  τελειόφοιτους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις εξετάσεις. 
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κ. Στάμκο,  τους βουλευτές μας, και φυσικά στον Περικλή Βασιλειάδη διότι όλοι μαζί πετύχαμε την ένταξη του νέου κτηρίου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Μετά από 27 χρόνια, σήμερα η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη το όραμα''
 





Φωτο: Αντώνης Παπαδόπουλος ''Συμβαίνει Τώρα''

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.