Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλβανία: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντ Μπελέρης



To πρωτοδικείο Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και την μεταφορά στις φυλακές των Τιράνων.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κακαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος συνελήφθη και αυτός μαζί με τον Μπελέρη, πριν περίπου ένα χρόνο έκανε μεταμόσχευση καρδιάς.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η αδερφή του Ελεωνόρα Κακαβέση, συνελήφθη λόγω των διαμαρτυριών τους προς τις αρχές καθώς ήταν παρών στο συμβάν. Μέσα στο κρατητήριο ένιωσε αδιαθεσία και για αυτό έγινε η μεταφορά του ωστόσο δεν έχει επιτραπει σε κανέναν από τους οικείους του να το δει. Είμαστε πολύ ανήσυχοι, είπε. Η ίδια φεύγει από τα Ιωάννινα και μεταβαίνει στα Τίρανα σε μια προσπάθεια να τον συνάντήσει.

Τα όρια του διπλωματικού θρίλερ ξεπέρασαν τα στενά όρια των Βαλκανίων και αποτελούν είδηση σε όλη την Ευρώπη. Η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα στην πρόεδρο της Κομισιόν, διαμηνύοντας πως «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στην υπεράσπιση της μειονότητας».

Άμεση ήταν η αντίδραση και του υπουργείο Εξωτερικών με διάβημα προς την Αλβανία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του,

Τελευταία χρονικά παρέμβαση για το θέμα είναι αυτή του εκπροσώπου του Στεητ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά ζήτησε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των εκλογών, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες.

Υπενθύμισε ακόμη ότι έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ επανειλημμένα από τις αρχές και τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό  τους δικαίωμα για να εκφράσουν την βούληση τους μέσω ελεύθερων και δικαίων εκλογών.

Από την πλευρά της η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας σε μια πρώτη αντίδραση ανέφερε σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, ενός πολίτη της Αλβανίας που διαγωνίζεται για να εκλεγεί από τους συμπολίτες του, δεν χρήζει καμίας ειδικής μεταχείρισης, είναι ίσος ενώπιον του νόμου όπως όλοι.

Επεσήμανε ακόμη η επικεφαλής της Αλβανικής διπλωματίας πως, είναι στο χέρι των εισαγγελέων και των δικαστών να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ζήτησε επίσης από τους Έλληνες φίλους μας στην Αθήνα , όπως ανέφερε, να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα με υπομονή, επιτρέποντας στην Αλβανική δικαιοσύνη να κάνει το έργο της χωρίς εξωτερικές πιέσεις και διχαστικά μηνύματα.

Είναι πολύ καλό που ενημερώνονται οι Βρυξέλλες, αλλά πρέπει να περιμένουμε και να βγουν τα στοιχεία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Να αποϋλοποιηθεί και να επιταχύνθεί η πρόσκληση Αλβανών εργατών γης άμεσα ώστε να δείξουμε ανωτερότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απλά δείτε πόσο δυνατα παραπονιόμαστε σε ένα κράτος για έναν πολιτη που μενει εκει.Φαντάσου Η Αλβανια να διαμαρτυρηθει για κάτοικο ελλάδος...θα μας χαλάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.