Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας για την Αναγκαιότητα παράτασης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και προσλήψεων μονίμων



Ο Σύλλογος εργαζομένων Δ, Πέλλας δηλώνει ικανοποιημένος από την ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να υιοθετήσει ψήφισμα προτεινόμενο από τον Σύλλογο σχετικά με την Αναγκαιότητα παράτασης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και προσλήψεων μονίμων.
Για την απόφαση ευχαριστούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις οι οποίες αναγνώρισαν την πραγματικότητα, τοποθετήθηκαν θετικά και υιοθέτησαν ένα ψήφισμα αναγκαίο για την λειτουργία του Δήμου.
Την απόφαση την θεωρούμε νίκη όλων μας και δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την καταλυτική παρουσία μελών του συλλόγου και κυρίως των συμβασιούχων. Ενωμένοι τα καταφέραμε, συνεχίζουμε..

Ελευθέριος Αβραμίδης
πρόεδρος ΔΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Πέλλας σχετικά με Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας
· υπέρ της παράτασης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (ΔΠ/2022).
· Υπέρ της προκήρυξης διαγωνισμού για την κάλυψη μονίμων θέσεων προσωπικού

Ο Δήμος Πέλλας αποδέχεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμου και σταθερού χαρακτήρα ανάγκες, οι οποίες δε θα παύσουν να υφίστανται και μετά τη λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, ενώ ασκούν τα καθήκοντά τους με ζήλο, εργατικότητα και αυταπάρνηση.

Ο Δήμος Πέλλας αναγνωρίζει ότι πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο σε επίπεδο απασχόλησης, όσο και τοπικής ανάπτυξης και η ορθή και αποτελεσματική υλοποίηση του καλύπτει βασικές ανάγκες στις τοπικές κοινωνίες όπως όπως η καθαριότητα,, η φύλαξη, οι υπηρεσίες πρασίνου, οι τεχνικές υπηρεσίες, οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα κοιμητήρια αλλά και οι υποστηρικτικές διοικητικές υπηρεσίες.

Οι παραπάνω περιγραφόμενες ανάγκες δεν είναι πλέον δυνατόν να καλυφθούν από το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό αφού τα τελευταία 15 έτη οι αποχωρήσεις είναι πολλαπλάσιες των προσλήψεων δημιουργώντας συνθήκες έντονης έλλειψης προσωπικού.

Επειδή η ανταπόκριση του δήμου στις παραπάνω υποχρεώσεις του καθίσταται δυσχερέστατη με την αποχώρηση των εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος ο Δήμος Πέλλας ζητεί από την κυβέρνηση:

· άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιμήκυνση του προγράμματος έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές
· στο προσεχές διάστημα να καταγραφούν τα κενά σε απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και να διεξαχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με μοριοδότηση, εκτός των λοιπών κριτηρίων, και της εξειδικευμένης εργασιακής εμπειρίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ποιός θα τους πληρώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα και κανενας. Θα δουλεύουν βερεσε και θα τους κραταει σε ομηρία. Ευτυχως θα παρει πορτα τον Οκτωβρη ο Σταμκος και ισως οι ανθρωποι θα δουνε ασπρη μερα. Τελικα τι εγινε στο ΔΣ με τους υδρονομεις; Οι "αξιοκρατικα" προσληψθεντες απο τον Σταμκο πηραν ποδι; Ακουσα οτι αντεδρασαν οι Ανδρεαδης, Σεραιδης και μιλουσαν για αγγουρια και ντοματες; Ειναι αληθεια; Αν ναι προφανως και τον Οκτωβρη θα γεμισουν την αυλη τους απο αυτα ως πεσκέσι για να τρωνε τον χειμωνα διχως μισθουλακια αντιδημαρχων.χα!χα!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.