Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σε πόσα άλλα συμβόλαια θανάτου εμπλέκονται οι συλληφθέντες



Για… δύο ακόμη ανθρωποκτονίες πέρα από αυτή του Γιώργου Καραϊβάζ και του Χαρίλαου Κοντογιώργη γνωστού με το προσωνύμιο "Dirty Xari", υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται ο 40χρονος "μπόντι μπίλντερ", ο 48χρονος αδερφός τους και τα δύο ακόμη άτομα που εμπεριέχονται στην δικογραφία της υπόθεσης του γνωστού δημοσιογράφου.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, διαπιστώνουν ότι ο 40χρονος πέρα από μία αναφορά "είσπραξης" στην δικογραφία του 2015 για την μεγάλη υπόθεση μπράβων στην οποία εμπλεκόταν ο "Θαμνάκιας" και ο 54χρονος, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην δικογραφία της ανθρωποκτονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, δεν φέρεται να έχει συμμετοχή σε εκβιαστικές ομάδες. Ο 40χρονος, ο 48χρονος αδερφός του και ο 50χρονος "καθαρός" εμπλεκόμενος, εμφανίζονται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ως… freelancer, που ενοικιάζονταν από εγκληματικές ομάδες για όλες τις "βρώμικες" δουλειές. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εξετάζεται η συμμετοχή τους σε εγκληματικές ενέργειες του πρόσφατου παρελθόντος

Η κατάληξη των οχημάτων
Το βαν που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ καταγράφεται για τελευταία φορά στη Λ. Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω (στην ίδια κάμερα που πρώτη φορά εθεάθη σε κάμερες ασφαλείας την 12:44΄ ώρα, πλην όμως με αντίθετη κατεύθυνση), ενώ το BEVERLY στη Λ. Κηφισού ομοίως στο Αιγάλεω.

Κρίθηκε αναγκαία η έρευνα στην εταιρεία καθαρισμού με έδρα την Νίκαια που ανήκει στην 34χρονη σύντροφο του 48χρονου συλληφθέντα. Για να εξακριβωθεί αν το βαν της εταιρείας είναι το ίδιο με αυτό που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας κοντά στον τόπο της ανθρωποκτονίας, οι αστυνομικοί το εντόπισαν, το φωτογράφισαν και διαπίστωσαν ότι ήταν το ίδιο. Προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω ο πιθανός λόγος παρουσίας του συγκεκριμένου βαν στην οδό Μεγίστης στον Άλιμο, οι αστυνομικοί ρώτησαν σε όλα τα κτίρια που βρίσκονται μεταξύ των αριθμητικών 67 και 26, (όπου υπάρχει "κενό" θέασης) σχετικά με την ύπαρξη σχέσης - παροχής υπηρεσιών της εταιρείας με οποιασδήποτε πολυκατοικία ή κτίριο. Ωστόσο, δεν προέκυψε η ύπαρξη σχέσης παροχής υπηρεσίας από την εν λόγω εταιρεία για ολόκληρο το έτος 2021. Επιπρόσθετα, από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας την 10-4-2023 στην έδρα της εταιρείας, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που χορηγήθηκαν στην Υπηρεσία μας από την Α.Α.Δ.Ε., δεν προέκυψε παροχή οποιασδήποτε είδους υπηρεσίας της εταιρείας στην περιοχή του Αλίμου.

Το βαν το οδηγούσε μόνο ο 48χρονος
Στο πλαίσιο της έρευνας κρίθηκε αναγκαία η εξέταση ατόμων, που εργάζονταν στην εταιρεία κατά το διάστημα που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία και ατόμων που εργάζονται στον παρόντα χρόνο. Όπως διαπιστώθηκε η εταιρεία ανήκει στον 48χρονο αλλά για φορολογικούς λόγους ιδιοκτήτρια είναι η σύντροφός του.

Ο 48χρονος δήλωσε ότι, το FIAT DOBLO δεν το έδινε σε κανέναν άλλον, πέραν από δύο εργαζόμενους που προσελήφθησαν μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 48χρονος ανέφερε ότι δεν θυμόταν το λόγο που μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή του Αλίμου το βαν, ερωτώμενος δε σχετικά με τα προανακριτικά ευρήματα, δήλωσε ότι η παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου και η κοινή διαφυγή βαν και BEVERLY των δραστών από το σημείο της δολοφονίας αποτελούν σύμπτωση. Προσκόμισε δε κάποια φύλλα μεγέθους "Α4" και δύο ατζέντες με το πελατολόγιο της εταιρείας και εργασίες της εταιρείας ανά ημέρα για τον μήνα Απρίλιο του 2021, τα οποία τηρούνταν στο αρχείο της εταιρείας. Ωστόσο όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι τα ανάγνωσε δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι περισσότερο σχετικά με τις εργασίες του την 08 & 09-4-2021, ούτε να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου.

Οι άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αναζητήθηκαν στοιχεία επικοινωνιών κατά τις 9, 8 και 7 Απριλίου.

Από την ανάλυση των δεδομένων (με την υποβοήθηση του λογισμικού συστήματος της Δι.Δ.Α.Π.), προέκυψε ότι οι υπ’ αριθ. 6970……. και 6970….. τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες είναι ονομαστικοποιημένες σε άτομο "αχυράνθρωπο" από το Μπαγκλαντές, παρουσίασαν μεταξύ τους επικοινωνίες την 8-4-2021 και την 9-4-2021, ενεργοποιώντας κεραίες που εξυπηρετούν τον τόπο του εγκλήματος. Ειδικότερα:
  • από την 13:25:46΄΄ ώρα έως την 15:21:24΄΄ ώρα της 08-04-2021 και
  • από την 12:30:39΄΄ ώρα έως την 13:21:51΄΄ ώρα της 09-04-2021 
Για τις ως άνω τηλεφωνικές συνδέσεις προέκυψε ότι ενεργοποιήθηκαν πρώτη φορά την 05-04-2021 και παρουσιάζουν επικοινωνίες με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιώντας κεραία με ονομασία "ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ".

Όσον αφορά δε στα κινητά τηλέφωνα στα οποία ενεργοποιήθηκαν οι δύο τηλεφωνικές συνδέσεις διαπιστώθηκε ότι αγοράστηκαν την 2-4-2021 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας "WIND" το οποίο βρίσκεται στην οδό Πανόρμου 74 στην Αθήνα.

Οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος, τόσο την 8-4-2021 όσο και την 9-4-2021 (ημέρα ανθρωποκτονίας) παρουσιάζει παύση ενεργητικής δραστηριότητας, κατά τα χρονικά διαστήματα:
  • από την 12:45:44΄΄ έως την 16:10:33΄΄ ώρα της 8-4-2021 και από την 11:22:20΄΄ έως την 15:34:53΄΄ ώρα της 9-4-2021.
Την 8-4-2021 το βαν καταγράφεται να κινείται στην περιοχή του Αλίμου την 13:25΄ ώρα, ενώ από την 13:35΄ έως και την 15:30΄ ώρα δεν υπάρχει καταγραφή του σε κάμερες ασφαλείας. Στο διάστημα αυτό η τηλεφωνική σύνδεση του 48χρονου έχει παύση δραστηριότητας.

Το βαν καταγράφεται τελευταία φορά στον Άλιμο την 15:30΄ ώρα, σε κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στη Λ. Ποσειδώνος 27, ενώ ο 48χρονος πραγματοποιεί την πρώτη του κλήση, μετά την παύση δραστηριότητας, την 16:10΄ ώρα, ενεργοποιώντας την κεραία "LAMBRAKI KERATSINI", δηλαδή 40 λεπτά μετά την τελευταία καταγραφή του βαν.

Την 9-4-2021 το βαν καταγράφεται πρώτη φορά τη 12:44΄ ώρα στη Λ. Πέτρου Ράλλη 74 στο Αιγάλεω. Στην περιοχή δε του Αλίμου πρώτη φορά καταγράφεται την 12:57΄ ώρα, ενώ έως την 14:23΄ δεν υπάρχει καταγραφή του οχήματος σε κάμερες ασφαλείας. Στο διάστημα αυτό η τηλεφωνική σύνδεση του 48χρονου έχει παύση δραστηριότητας.

Το βαν καταγράφεται πρώτη φορά ελάχιστα λεπτά μετά τη δολοφονία στον Άλιμο (14:23΄ ώρα), ενώ τελευταία καταγραφή μετά την τέλεση της δολοφονίας είναι την 14:42΄ ώρα στη Λ. Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω (ίδια κάμερα, όπου υπήρχε και η πρώτη καταγραφή την 12:44΄), με αντίθετη ωστόσο κατεύθυνση. Ο 48χρονος πραγματοποιεί κλήση την 15:34΄ ώρα ενεργοποιώντας την κεραία "LAMBRAKI KERATSINI", περίπου 52 λεπτά μετά την τελευταία καταγραφή του βαν σε κάμερα ασφαλείας.

Η δολοφονία του "Dirty Harry"
Στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του Χαρίλαου Κοντογιώργη στις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι γνωστού ως "Dirty Harry" προέκυψε ότι την 19-5-2021 άγνωστος έως τώρα αποστολέας μηνυμάτων (SMS) ενημέρωσε τον Κοντογιώργη, αρχικά ότι δύο άτομα, αναφέροντας τα ονόματά τους, που ήταν ο 40χρονος συλληφθέντας και ο 54χρονος εμπλεκόμενος στην δικογραφία επρόκειτο να τον σκοτώσουν ως αντεκδίκηση για τη δολοφονία Μιχάλη Καπίρη γνωστού ως "Κεφάλα" στις 15-5-2021 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του, άγνωστος αποστολέας μηνυμάτων τον ενημέρωσε ότι τέσσερα άτομα, αναφέροντας τα δύο αδέρφια και τους δύο εμπλεκόμενους επίκειται να τον σκοτώσουν.

Ακόμα προέκυψε ότι το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών με αναφορά του υπέβαλε προανακριτικό υλικό στην Εισαγγελία, που αφορούσε σε πληροφορίες που παρείχε άγνωστος, την 1-8-2021, τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου και ομοίως τέσσερις περίπου μήνες πριν τη δολοφονία Κοντογιώργη, σχετικά με τη δράση των τεσσάρων ατόμων και την πιθανή εμπλοκή τους στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το "άλλοθι" στον Ασπρόπυργο
Το πρωί προς μεσημέρι της 09-04-2021 πριν την ανθρωποκτονία του Καραϊβάζ, η τηλεφωνική σύνδεση του 48χρονου και του 40χρονου αδερφού του ενεργοποιούν στο ίδιο χρονικό διάστημα την κεραία "LAMBRAKI KERATSINI".

Μετά την δολοφονία οι τηλεφωνικές συνδέσεις του 40χρονου αλλά και του 50χρονου εμπλεκόμενου ενεργοποιούν κεραίες που εξυπηρετούν την περιοχή του Κερατσινίου και της Νίκαιας (σημείο όπου βρίσκεται η εταιρεία "LS SOLUTIONS"). Στη συνέχεια γίνεται το ίδιο στην περιοχή του Σκαραμαγκά, ενώ περί την 15:40΄ ώρα ενεργοποιούν κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου. Λίγα λεπτά νωρίτερα (15:33΄) σε προφίλ με όνομα χρήστη του 50χρονου στη διαδικτυακή εφαρμογή "FACEBOOK" αναρτήθηκε δημοσίευση με φωτογραφίες στην μία από τις οποίες εμφανίζονται και οι δυο τους. Η ανάρτηση γίνεται περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το μήνυμα του υπεύθυνου καταστήματος
Ο υπεύθυνος του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας από το οποίο έχουν γίνει οι αγορές των "επιχειρησιακών" κινητών τηλεφώνων των δολοφόνων διαπιστώθηκε ότι την 15:06:31΄΄ ώρα της 09-04-2021 απέστειλε μήνυμα SMS προς τον 54χρονο εμπλεκόμενο ο οποίος απάντησε ένα λεπτό αργότερα. Από τα δεδομένα που χορήγησαν οι εταιρείες τηλεφωνίας, προέκυψε ότι οι δυο τους παρουσιάζουν επιπλέον επικοινωνίες μεταξύ τους. Ο 54χρονος κατά το παρελθόν, είχε προμηθευτεί κάρτες SIM από το κατάστημα της οδού Πανόρμου που είχαν βρεθεί στο πλαίσιο έρευνας στο σπίτι του το 2015 όταν είχε συλληφθεί ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης ("προστασία" σε καταστήματα, εκβιάσεις, εκρήξεις κ.λπ.), μαζί με άλλα άτομα μεταξύ των οποίων και του "Θαμνάκια".

Ο "Θαμνάκιας" είχε επικοινωνίες και εκείνος με τον υπεύθυνο του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας.

"Ξέρω αλλά δεν ξέρω" τον… "Θαμνάκια"
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες το περιεχόμενο των οποίων έχει απομαγνητοφωνηθεί, την 5-9-2022 ο 40χρονος επικοινώνησε με άγνωστο άτομο με το οποίο συνομίλησαν σε έντονο ύφος. Από το περιεχόμενο της συνομιλίας διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος προέτρεπε τον συνομιλητή του να μάθει για εκείνον και τον "Θαμνάκια".

Στη συνέχεια ο 40χρονος πραγματοποίησε δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει η προσπάθειά του να αναδείξει, πως δεν γνωρίζει τον "Θαμνάκια", πως τυχαία ανέφερε τον όνομά του στην προγενέστερη κλήση και πως δεν έχει σχέση με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ούτε με "μπράβους".

Ωστόσο το όνομα του 40χρονου αναφέρεται στην δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με κατηγορούμενα τα αρχηγικά μέλη "Θαμνάκια" και τον εμπλεκόμενο 54χρονο. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες καταστήματος στην περιοχή του Κεραμεικού – Γκάζι έδιναν χρήματα 40χρονο και άλλα δύο άτομα, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως "μπράβοι", με σκοπό την παροχή "προστασίας".

Πηγή: TheToc.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Φιέστες για δήθεν συλλήψεις και του κώλου τα εννιάμερα.
    Δολοφόνοι υψηλών κλιμακίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν έτοιμος να καταθέσει για συμμορία παιδεραστιας που είχε να κάνει με πολιτικά πρόσωπα και του έκλεισαν το στόμα για πάντα.

      Διαγραφή
    2. Άλλαξε δέντρο και τροφή ουγκ έχεις φυτικές παρενέργειες που μαζί με το ψεκασμό σε κάνουν να γράφεις μλκς

      Διαγραφή
    3. Και τώρα προ εκλογών τους έπιασε ο πόνος να διελευκανθει η υπόθεση.
      Τόσα χρόνια ξυνωντουσαν

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.