Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το επιμελητήριο Πέλλας για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου



Με δυσαρέσκεια και έκπληξη ακούσαμε από επίσημα χείλη, σε δημόσια δήλωσή του πρώην υπουργού και προβεβλημένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιου Κατρούγκαλου, την πρόθεση και την πίστη του για την εκ νέου εφαρμογή «του κεφαλικού φόρου» με την επαναφορά τους συντελεστή 20% επι των εσόδων των ελεύθερων επιχειρηματιών ως ασφαλιστικές εισφορές αντί των κλιμάκων που ισχύει σήμερα κάτι που επιτευχθεί μετά από αγώνα των παραγωγικών τάξεων.

Ο συγκεκριμένο νόμος έχει κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικός αφού δεν μπορεί να συνδέετε ο τζίρος των επιχειρήσεων με την ασφαλιστική εισφορά και οδηγεί σε ανισότητά, μείωση της ανταγωνιστικότητας και στοχοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Στη περίοδο που ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ο αρμόδιος υπουργός οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και λουκέτα πληθώρα, ατομικών κυρίως, επιχειρήσεων ενώ παράλληλα ενθαρρύνθηκε η απόκρυψη εισοδημάτων αφού ουσιαστικά γινότανε διπλή φορολόγηση του δηλωθέντος εισοδήματος.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν μπει σε μια περίοδο σταθερότητας και η Ελληνική οικονομία σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης και μάλιστα ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα. Με τις δηλώσεις τις εμμονές και τα πισωγυρίσματα το μόνο που θα συμβεί είναι να δημιουργηθεί εκ νέου κλίμα αστάθειας, αβεβαιότητας και «δίωξης» των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Η επιστροφή σε αποτυχημένες και πλέον αντισυνταγματικές πολιτικές δεν οδηγούν στο αύριο την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την Ελληνική Οικονομία.

Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας εκπροσωπώντας των επιχειρηματικό κόσμο του Νομού δηλώνω ότι οι σκέψεις του κ. Κατρούγκαλου και η προοπτική επαναφοράς της σύνδεσης του τζίρου με τις ασφαλιστικές εισφορές μας βρίσκει αντίθετους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει ξανά με το μέλλον των επιχειρηματιών και την συνοχή της κοινωνίας.

Αναμένουμε ξεκάθαρες δηλώσεις από όλους τους πολιτικούς χώρους και θα τοποθετηθούμε ανάλογα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Όταν πληρώναμε 920€ το δίμηνο παλιά το επιμελητήριο Πέλλας έκανε γαργαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αραγε αυτό το επιμελητήριο γιατί να υπάρχει και τι προσφέρει. Εγώ 30 χρόνια επαγγελματίας δεν είδα τίποτε και ούτε χρειάστηκα τίποτε για να δικαιολογήσω την ύπαρξη του.

      Διαγραφή
    2. Όταν γίνονται λάθη και διορθώνονται μην φοβάσαι. Όταν όμως υπάρχει σωρεία λαθών και εγκληματικών παραλείψεων που αντιμετωπίζονται σαν να μην συνέβησαν ποτέ τότε μιλάμε για έγκλημα. Ξεχάσαμε το δυστύχημα των Τεμπών και καταδικάσαμε μια άτοπη τοποθέτηση ενός πολιτικού που ανέλαβε την ευθύνη των λόγων του. Κοιτάξτε τους λογαριασμούς ρεύματος, ενφια, φόρου εισοδήματος και τελών κυκλοφορίας που έχουμε πληρώσει και θα πληρώσουμε τους επόμενους μήνες και μετά θα μιλάτε για καλύτερη ποιότητας ζωής με τη Ν.Δ. Ο μέσος Έλληνας έχει φτωχύνει δραματικά για να ταΐζει ο Μητσοτάκης το σόι του και την παρέα του. Αρπακτικά..

      Διαγραφή
  2. Από πότε γίνατε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας; Τόσα χρόνια δεν έχετε βγάλει ούτε μια ανακοίνωση και ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για τις ασφαλιστικές εισφορές; Είναι τόσο μεγάλος ο φόβος σας για τον Αλέξη που φαίνεται πως οδηγήστε σε κινήσεις πανικού. Ελάτε, μη φοβάστε, 4 χρόνια είναι θα περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι άνθρωποι είναι τσίρκο . Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο 5% .όσο ανεβαίνει δείχνει το επίπεδο του Έλληνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμείνατε ξεκάθαρες απαντήσεις λαμόγια, γιατί η εργατική τάξη δεν ξεχνάει τις:
    Απλήρωτες υπερωρίες.
    Τεντωμένα ωράρια.
    Ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.
    Εκ περιτροπής εργασία.
    Μαύρη εργασία.
    Ελλειπή μέτρα ασφάλειας τα οποία οδηγούν σε αυξανόμενα εργατικά εγκλήματα.
    Το ΜΟΝΟ που ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ είναι η επενδυτική βαθμίδα για να ΤΟΚΙΣΕΤΕ το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΑΣ.
    Είστε όλοι συνένοχοι στο ΕΓΚΛΗΜΑ, εργοδότες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πυλωτή σου ποιος την πληρώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν φορολογείται σε αντικειμενική αξία και όχι σε εμπορική, δλδ βάζει στην τσέπη αφορολογητο το 50% αξίας ακινήτου ως εργολάβος καταλαβαίνεις ποιός πληρώνει.

      Διαγραφή
  6. ασε βρε Ιορδανη μας κουρασες 40 χρονια προεδρος !80 χρονων εγινες αιντε τραβα σπιτι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στημένο από το παρακράτος μελλισανιδη Μαρινάκη…παοκτσηδες είστε η το μεγαλύτερο κόμμα στον βορά μαύρισε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oxi.gargares.ali.klarineta.epeze..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν δικαιούται αυτος ο ανεπαγγελτος και γέροντας Τσοτσος να ομιλει. Ο Κατρουγκαλος εκανε τις δηλωσεις του και ο κυριαρχος λαος θα αποφασισει. Ουτως ει αλλως ο Συριζα αν θα παει στον κουβα η θα συμβει κατι αλλο θα το ξερουμε σε μολις δυο 24 ωρα. Αυτος ο κοκκινωπος αργοσχολος παππούς που τον φτυνουμε ολοι οι επαγγελματίες ας παψει επιτελους να παραγοντιζει. Γι αυτο τον λογο υπαρχουν και τα ΚΑΠΗ ωστε να μπορει να περναει την ωρα του. Εκει θα εχει την δυνατοτητα της ρητορικής και της αμμετρης πολυλογιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατάλαβα πολλά από το θέμα καντρουγκαλου η μεσαία τάξη δεν θα περάσει καλά με το ΣΥΡΙΖΑ για να ταισουν τους ρωμα,τεμπέληδες ,κτλπ θα την πληρώσει η μεσαία τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς ο πρόεδρος του επιμελητηρίου ενδιαφέρεται μόνο για τον μισθό του τα πληρωμένα ταξιδακια του στην Αθήνα και να βγει σε καμιά κάμερα τώρα που είναι προεκλογική περίοδος και στην κοπή της βασιλόπιτας. Δυστυχώς δεν εκπροσωπείς κανέναν παρά μόνο το εγώ σου και την τσέπη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.