Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ι. Τζαμτζής: «Αποκαθιστούμε άμεσα τις ζημιές, λόγω βροχοπτώσεων, στο ρέμα Καρυδιάς»



Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις, στα πρανή του ρέματος της Καρυδιάς. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και τον εκπρόσωπο του Αναδόχου Εταιρίας «ΤΟΜΗ Α.Τ.Ε.», Κυριάκο Τομόσογλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζαμτζής «Οι έντονες και επίμονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στα χωμάτινα και πετρόκτιστα πρανή του ρέματος της Καρυδιάς. Εκπονήσαμε αμέσως τη σχετική μελέτη για την έγκαιρη αποκατάσταση των βλαβών, αποσκοπώντας στην προστασία των κατοίκων και των υποδομών του χωριού. Οι εργασίες ξεκινούν αμέσως και το αργότερο σε τέσσερις μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους».

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων ολίσθησης, αποκατάστασης της υδραυλικής διατομής του ρέματος και σταθεροποίησης του επιχώματος της δημοτικής οδού, η σχετική μελέτη προβλέπει την αντιστήριξη του πρανούς με τοποθέτηση λιθοπληρούμενων συρματοκιβωτίων, κατά μήκος της ροής του χειμάρρου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφές για τη διαμόρφωση των επιφανειών της κοίτης και των πρανών, κοιτόστρωση με σιδηρό οπλισμό, τοποθέτηση των λιθοπληρούμενων συρματοκιβωτίων 8μ³/μ και επίχωση. Το μήκος της επέμβασης θα είναι 25μ.

Το έργο είναι συνολικής δαπάνης 34.500,01 ευρώ, και η χρηματοδότησή του θα γίνει μέσω πιστώσεων του Επενδυτικού Προγράμματος Ιδίων Πόρων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Στα άλλα νέα της ημέρας οι συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και κατά 17 προσώπων στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.