Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Εργαστηριακό Κέντρο Γιαννιτσών διοργάνωσε ημερίδα πληροφόρησης για φορείς, επιχειρήσεις & γονείς (φωτο)Με αφορμή την έναρξη προετοιμασίας του Προγράμματος Μαθητείας της επόμενης περιόδου 2023-24, το Εργαστηριακό Κέντρο Γιαννιτσών διοργάνωσε ημερίδα πληροφόρησης στις 10/5/2023 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (Βόρεια αίθουσα) για φορείς, επιχειρήσεις και γονείς που ενδιαφέρονται για το θεσμό.
Το Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας είναι προαιρετικό, ανήκει στη μεταλυκειακή επαγγελματική κατάρτιση και  ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων της, οδηγεί σε τίτλο επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Είναι αμειβόμενο και επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, πρόγραμμα που συνδυάζει τη μάθηση σε εργασιακό χώρο για 4 ημέρες την εβδομάδα στον εργασιακό χώρο και μια ημέρα διδασκαλία του εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας στο σχολείο, όπως καθορίζεται στον Οδηγό Κατάρτισης κάθε ειδικότητας.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Επιτροπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποστήριξη που προσέφερε ο Δήμος από την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος το 2016-17 και ο Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου κ. Ιωάννης Γκανάκας, ο οποίος τόνισε τη σημασία της κατάρτισης στο χώρο εργασίας.
Από τους ομιλητές που έλαβαν το λόγο η κ. Φεβρωνία Χρηστίδου, Συντονίστρια Μαθητείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο της Μαθητείας και στατιστικά στοιχεία για την υλοποίηση της μαθητείας στην Κεντρική Μακεδονία. Η κ. Βασιλική Βυρώζη Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η οποία αναφέρθηκε στο πως τα ΕΠΑΛ της Δ.Δ.Ε. Πέλλας αξιοποίησαν αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική διαδρομή για να ενισχύσουν τις δεξιότητες των αποφοίτων τους. Η κ. Αικατερίνη Οικονομίδου Διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της υλοποίησης της μαθητείας στα ΕΠΑΛ των Γιαννιτσών καθώς και στα οφέλη που προκύπτουν για μαθητευόμενους, επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία και κοινωνία. Τέλος έλαβε τον λόγο η κ. Χρυσή Καραπατόγλου, νοσηλεύτρια, η οποία έχοντας ολοκληρώσει τη μαθητεία εργάζεται πλέον με το πτυχίο της και ο επιχειρηματίας κ. Λύσανδρος Αμιτζόγλου, ο οποίος κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία, έχοντας διαθέσει επί σειρά ετών θέσεις μαθητείας στην επιχείρηση του και τόνισε την αμοιβαία επωφελή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης συζητήθηκαν απορίες του ακροατηρίου και δόθηκαν διευκρινήσεις τόσο από τους ομιλητές όσο και από το Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ιωάννη Μπαλούκα και την αναπληρώτρια Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ κ. Σταματία Βλαϊκούδη.
Η Διευθύντρια του ΕΚ Γιαννιτσών
Αικατερίνη Οικονομίδου


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.