Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Ολοκλήρωση ολομέλειας Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της ΕξάρτησηςΤην Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Πέλλας «Όραμα» φιλοξένησε σε συνεργασία με τη συντονιστική επιτροπή του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης την τακτική εαρινή Ολομέλεια του Δικτύου.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν 65 συνάδελφοι από διάφορα Κέντρα Πρόληψης της Ελλάδας (Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Κοζάνης, Ημαθίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Πάτρας, Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Χανίων, Κω, Σύρου, Πάρου και Σάμου, όπως επίσης και συνάδελφοι από τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, το ΕΚΤΕΠΝ και από άλλους Φορείς Πρόληψης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Συμμετείχαν τόσο επιστημονικά όσο και διοικητικά στελέχη των Κέντρων καθώς και Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Κέντρων Πρόληψης, η Νίκη Καρατζιούλα από το Κ.Π. Ημαθίας, η Γεωργία Πίσπα από το Κ.Π. Αγ. Παρασκευής – Αθήνα, ο Σπύρος Αδαμόπουλος από το Κ.Π. Κηφισιάς – Αθήνα, ο Γιώργος Καππής από το Κ.Π. Ζωγράφου – Αθήνα, ο Βασίλης Πασσάς από το Κ.Π. Πάτρας.

Οι εργασίες της 1η μέρας πραγματοποιήθηκαν στην Έδεσσα, στον χώρο του Π. Παρθεναγωγείου το πρωί και το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ. Έδεσσας και στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με ενδιάμεση περιήγηση στην πόλη, επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης και ξενάγηση στο «Βαρόσι», στο «Μουσείο Νερού και Γεύσεων», στο «Ερπετάριο», στους «Καταρράκτες», κτλ.

Η επίσημη έναρξη και το καλωσόρισμα την 1η μέρα έγινε από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Ιωάννη Μουράτογλου και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κ. Πέτρο Ζέρζη, ενώ τη 2η μέρα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αλμωπίας κ. Δημήτρης Βέσκος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αλμωπίας, κ. Χ. Μπάτση.

Οι εργασίες της 2ης μέρας πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι Αριδαίας στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «4 εποχές» με μια σύντομη επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ.

Μεταξύ των εργασιών/αποτελεσμάτων της Ολομέλειας ήταν η αξιολόγηση της Πανελλήνιας Συνάντησης που έγινε τον Οκτώβριο στην Κέρκυρα, η ενδυνάμωση τόσο των μελών μεταξύ του, όσο και η ενίσχυση του ρόλου του Δικτύου στην υποστήριξη της Πρόληψης.

Η επόμενη Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2023 από τη Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου Πάφου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση της Ολομέλειας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Έδεσσας και την Ι. Μητρόπολη για την παραχώρηση των χώρων, την ξενάγηση, την κα Μπέττυ Φράγκου που συμμετείχε στην έναρξη ως υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, τον κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου – Ιστορικό και Συγγραφέα για το κείμενο που συνέγραψε και αναγνώστηκε παρουσιάζοντας ιστορικά και άλλα στοιχεία για τον Νομό, τα μέλη της ομάδας κρουστών «Κάρανος» για την εμφάνισή τους στα «Μικρά Καταρρακτάκια», τον Τάκη Μπέλμπα για την τεχνική και ηχητική υποστήριξη, τα ξενοδοχεία της Έδεσσας («Χαγιάτη», «Βαρόσι – 4 εποχές», «Άλφα», «Αιγαί») και του Λουτρακίου «4 εποχές», τον Αχιλλέα Δαφνή και τα ταξί της πόλης για την μετακίνηση των συμμετεχόντων, αλλά και όλους τους καταστηματάρχες και τους πολίτες της Έδεσσας που φρόντισαν με ευγένεια τους φιλοξενούμενούς μας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Πέτρος Ζέρζης
Περιφερειακός Σύμβουλος
ored


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.