Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ομιλία Λάκη Βασιλειάδη στα Γιαννιτσά: «Δώστε μου νέα εντολή για να πετύχουμε μαζί νέους στόχους»


«Νέα εντολή για να επιτευχθούν νέοι στόχοι για την Πέλλα, για την Μακεδονία, για την Ελλάδα», ζήτησε την Τρίτη το βράδυ από τους πολίτες ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα, Λάκης Βασιλειάδης, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα κέντρου ψυχαγωγίας των Γιαννιτσών («Ονείρων Ζεύξη»).
Ο κ. Βασιλειάδης, ξεκινώντας την ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση, την οποία προλόγισαν η σύζυγός του Ειρήνη Σαββόγλου και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η στήριξή σας που μεγαλώνει όλα αυτά τα χρόνια, μου δίνει ισχυρή εντολή για μια δυναμικότερη Πέλλα για μία καλύτερη Ελλάδα. Έχουμε πετύχει πάρα πολλά. Και τα έχουμε πετύχει μαζί! Η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική και όχι προσωπική. Οι νέοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Έχουμε τη θέληση. Έχουμε τη γνώση. Έχουμε τη δύναμη. Το μέλλον μας ανήκει και πρέπει να το ετοιμάσουμε. Και τώρα είναι η ώρα. Ζούμε εγώ και η οικογένειά μου εδώ, γνωρίζουμε τις προκλήσεις, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες αυτού του Τόπου. Το τηλέφωνό μου το απαντάω εγώ προσωπικά και όχι κάποιος συνεργάτης μου. Γι’ αυτό τώρα νιώθω ότι είμαι σε θέση να σας κοιτάζω στα μάτια και να σας ζητήσω: Νέα Εντολή για να πετύχουμε Νέους Στόχους!»

Σημεία της ομιλίας
Για την Πέλλα
"Ο κεντρικός στόχος της πολιτικής μου από εδώ και πέρα, αποσκοπεί στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των παραγωγών και των επαγγελματιών, και στη δημιουργία νέων προοπτικών με στόχο την ανάπτυξη της Πέλλας.
Ο Εκσυγχρονισμός της Αγροτικής Παραγωγής, η θωράκιση έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων, και η προσαρμογή στην Αλλαγή του Κλίματος. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη και την προστασία της παραγωγής και όχι στην εκ των υστέρων βοήθεια. Να εκπαιδευτούμε σε σύγχρονες μεθόδους προστασίας και διαχείρισης κρίσεων στον αγροτικό τομέα. Να χρησιμοποιήσουμε ουσιαστικά και στρατηγικά τους πόρους από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» , για να χρηματοδοτηθεί η αναδιάρθρωση καλλιεργειών γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε ποικιλίες που είναι ανθεκτικές στην αλλαγή του κλίματος. Να ενισχύσουμε περεταίρω την παραγωγή προϊόντων με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα, μέσα από την στρατηγική προώθηση και την παροχή σχετικών γνώσεων. Συνεπώς,  ένα πολύ σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει είναι η επικαιροποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, με έμφαση στα νέα κλιματικά δεδομένα.
Τα τουριστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας έχουν αξιοθέατα θεματικού τουρισμού 4 εποχών. Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η ενοποίηση όλων των πόλων έλξης σε ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν. Από τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Πέλλας, μέχρι την Κρώμνη και τον παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Είναι σχεδόν πατριωτικό μας χρέος, να προβάλουμε τον τόπο όπου ήκμασε ο αρχαίος Μακεδονικός Πολιτισμός, και να αναδείξουμε το «Pella» σε παγκόσμιο brand. 
Ο Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας για πρώτη φορά εδώ και χρόνια το τόσο σημαντικό για τον τόπο μας έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ανατίθεται για κατασκευή. Αλλά δεν είναι μόνον ο Δρόμος. Το Φράγμα Αλμωπαίου, το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, το Κάστρο της Χρυσής, το Δίκτυο Φυσικού Αερίου, αποτελούν έργα που χρόνια στερηθήκαμε και τώρα βλέπουμε να δρομολογούνται.
Τα παρακολουθούμε στενά και προωθούμε τα επόμενα, όπως, το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, η Σύνδεση με την Εγνατία Οδό και τη Θεσσαλονίκη, η ίδρυση Αγροτικού ΙΕΚ στην Κρύα Βρύση, η ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας της ΔΥΠΑ στη Σκύδρα και άλλα πολλά. 

Για την Υγεία
Ο τομέας της υγείας χρειάζεται σημαντική αναβάθμιση. Η Πανδημία μας έδειξε τις αδυναμίες. Με πολύ δουλειά, καταφέραμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις. Γίνανε προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, και με την αρωγή και της Περιφέρειας οι μονάδες της Πέλλας ενισχύονται με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Πρέπει όμως να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κοντά στον τόπο διαμονής χρειάζεται να ενισχυθεί άμεσα με νέους γιατρούς, μηχανήματα και υλικοτεχνικές υποδομές. 

Για τη νέα γενιά 
Χρειάζονται να αλλάξει το περιβάλλον το οποίο καθιστά δέσμιους τους νέους σε εργασιακές συνθήκες χωρίς προοπτικές και με αποδοχές που δεν τους επιτρέπουν να προοδεύσουν. Αυτό θεωρώ πως είναι το εθνικό στοίχημα της επόμενης τετραετίας. Σας καλώ όλους να δημιουργήσουμε εμείς την αρχή όπου οι νέοι του τόπου μας, οι νέοι της Πέλλας θα μένουν εδώ από επιλογή, γιατί θα  έχουν πράγματα να δώσουν, γιατί θα έχει η Πέλλα πράγματα να τους δώσει. 

Για το αποτέλεσμα των εκλογών
Από την πρώτη Κυριακή να είναι τόσο μεγάλα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας που να μην μπορεί να μιλήσει. Να είναι τόσο ξεκάθαρη η νίκη που να μην μπορεί να βρει κανένα πάτημα. Εδώ στην Πέλλα, από την καρδιά της Μακεδονίας ας στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε την πρόοδο και όχι το τυχάρπαστο!
Δώστε μου ΤΩΡΑ τη Νέα Εντολή για να πετύχουμε μαζί τους Νέους Στόχους μας!
Είμαστε έτοιμοι, Είμαι έτοιμος, είμαι σίγουρος, Είμαι εδώ!
ΜΑΖΙ θα πετύχουμε τα όνειρά μας, ΜΑΖΙ θα πετύχουμε το καλύτερο του Τόπου μας.
Για τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον έμπορο, τον επιχειρηματία, τον ένστολο, τον δημόσιο και ιδιωτικό υπάλληλο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τα άτομα με αναπηρία.
Όλοι μαζί αυτή τη Κυριακή πάμε να στείλουμε το πιο ισχυρό μήνυμα για την Πέλλα, για την Μακεδονία, για την Ελλάδα. Όλα ξεκινούν από εδώ, από σήμερα."  
Στην πολιτική εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, υποψήφιοι Δήμαρχοι, σύμβουλοι κα.
vasoz
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment