Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus+ KA1: Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στο Τορίνο - «Βήματα ευθυγραμμισμένα με την Ευρώπη»Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2022-1-EL01-KA122-VET-000078863, δεκαέξι μαθητές από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών τοποθετήθηκαν για δύο εβδομάδες σε επιχειρήσεις ανάλογα με τον τομέα τους, στο Τορίνο. Οι μαθητές, που συμμετείχαν, φοιτούν στους τομείς:

- Οικονομίας- Διοίκησης: Παρακολούθησαν εργασίες και απόκτησαν γνώσεις για οργάνωση, διοίκηση και μηχανοργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

- Νοσηλευτικής: Παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας δύο ιδρυμάτων φιλοξενίας ηλικιωμένων και συμμετείχαν στη φροντίδα και τη νοσηλεία τους.

- Πληροφορικής: έμαθαν να χρησιμοποιούν και να συναρμολογούν τρισδιάστατους εκτυπωτές, προγραμματισμό Arduino ή Raspberry Pi, προγραμματισμό ιστοτόπου, επισκευή υπολογιστών και εξοπλισμού πληροφορικής.

- Γεωπονίας: απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες στην εφαρμογή συστημάτων ασφάλειας τροφίμων και στην εφαρμογή περιβαλλοντικών πρότυπων που στηρίζουν την αειφορική παραγωγή προϊόντων.

- Μηχανολογίας: γνώρισαν τη γραμμή παραγωγής οχημάτων αλλά και παρακολούθησαν μαθήματα τρισδιάστατης μοντελοποίησης αντικειμένων.

Οι μαθητές έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το σύνολο της εμπειρίας τους, που περιλάμβανε και γνωριμία με σημαντικά ιστορικά μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα στο Τορίνο, το Μιλάνο και τη Γένοβα. Ανάπτυξαν τη δεξιότητά τους να κατανοούν τη διαφορετικότητα και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να κάνουν εξάσκηση στην αγγλική γλώσσα σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας και συνειδητοποίησαν ότι μια ξένη γλώσσα είναι απαραίτητη για να μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες, που θα τους εξασφαλίζουν πρόσβαση στη δια βίου µάθηση και εξέλιξη.

Μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν τα οφέλη της εμπειρίας τους στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα με δραστηριότητες διάχυσης της δράσης τους, όπως επεξεργασία βίντεο με τις εντυπώσεις τους για ανάρτηση στην ιστοσελίδα και το FB του σχολείου τους, καταγραφή σχολίων για την εμπειρία τους και προετοιμασία παρουσίασης με υλικό τεκμηρίωσης από τη μετακίνηση.

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
Καρύπη Μαρία

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.