Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αξιωματούχοι της G7 θα συναντηθούν για 1η φορά για να συζητήσουν για την τεχνητή νοημοσύνη



Αξιωματούχοι της Ομάδας των Επτά (G7) θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για να εξετάσουν τα ζητήματα που θέτουν εργαλεία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), όπως το ChatGPT, ανακοίνωσε σήμερα η Ιαπωνία.

Οι ηγέτες της G7, στην οποία περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ και η Ιαπωνία, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να δημιουργήσουν διακυβερνητικό φόρουμ με την ονομασία "Διαδικασία της Χιροσίμα για την AI" για να συζητήσει ζητήματα που άπτονται των γρήγορα αναπτυσσόμενων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της G7 θα έχουν την πρώτη συνάντησή τους εργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη στις 30 Μαΐου και θα εξετάσουν ζητήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, η παραπληροφόρηση και ο τρόπος ρύθμισης της τεχνολογίας, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών της Ιαπωνίας Τακεάκι Ματσουμότο.

Η συνάντηση αυτή γίνεται καθώς σε όλον τον κόσμο οι ρυθμιστικές αρχές για την τεχνολογία αξιολογούν τον αντίκτυπο δημοφιλών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, όπως η εφαρμογή ChatGPT της υποστηριζόμενης από την Microsoft εταιρείας OpenAI.

Η ΕΕ πλησιάζει στην θέσπιση της πρώτης παγκοσμίως σημαντικής νομοθεσίας για την τεχνητή νοημοσύνη, εμπνέοντας άλλες κυβερνήσεις να εξετάσουν ποιοι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Ιαπωνία, ως προεδρεύουσα φέτος χώρα της G7, "θα ηγηθεί της συζήτησης της G7 για την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης", συνέχισε ο Ματσουμότο, προσθέτοντας ότι το φόρουμ ευελπιστεί να καταλήξει σε προτάσεις για τους αρχηγούς κρατών ως το τέλος του έτους.

Κατά την σύνοδο κορυφής της G7 την περασμένη εβδομάδα στη Χιροσίμα, οι ηγέτες της ζήτησαν επίσης την ανάπτυξη και υιοθέτηση διεθνών τεχνικών προτύπων για να διατηρηθεί "αξιόπιστη" και "σύμφωνη με τις κοινές δημοκρατικές μας αξίες" η τεχνητή νοημοσύνη.

Η ομάδα εργασίας της G7 για την τεχνητή νοημοσύνη θα ζητήσει τη συμβολή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κατέληξε ο Ματσουμότο σε τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.