Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάλος με τον χάρτη της Le Monde που δείχνει ελληνικά νησιά να έχουν ψηφίσει Κιλιτσντάρογλου – Η αντίδραση του ΥΠΕΞ


Σάλο προκαλεί χάρτης με τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία, τον οποίον δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Ο χάρτης περιλαμβάνει ελληνικά νησιά που παρουσιάζονται ως τουρκικά στις παραλιακές περιοχές της Τουρκίας, που ψήφισαν Κιλιτσντάρογλου.
Για τον χάρτη η Ελλάδα προέβη σε επίσημη διαμαρτυρία και η γαλλική εφημερίδα τον απέσυρε.

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Δημήτριος Ζεβελάκης, έστειλε επιστολή στην εφημερίδα στην οποία επεσήμανε τη λανθασμένη πρακτική αναδημοσίευσης χάρτη, ο οποίος απεικονίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε την άμεση διαγραφή του χάρτη και την αποφυγή αναπαραγωγής του από την αγγλόφωνη και γαλλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, προς αποκατάσταση της ορθότητας και ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται, καθώς και προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης στο αναγνωστικό κοινό.

Η εφημερίδα Le Monde έχει ήδη διαγράψει τον συγκεκριμένο χάρτη από τον ιστότοπό της.

Ο χάρτης έχει από χθες αναπαραχθεί σε πολλούς ιστότοπους. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία, τον χάρτη έχει επεξεργαστεί το τμήμα γραφικών της εφημερίδας. Ωστόσο όπως αναγράφεται, πηγή είναι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Ανατολή (Anadolu).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=IBpx3tb4Nik
    Δηλαδή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δε συμφωνούν απολύτως στις «Πρέσπες του Αιγαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τσιμπάμε πολύ εύκολα.Ας λέει ο καθένας ότι θέλει.Εμεις γιατί να είμαστε τόσο εκνευρισμένοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.