Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κίνδυνος για νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος - Επιστολή προμηθευτών στο ΥΠΕΝΣε επιστολή του προς το ΥΠΕΝ, το ΥΠΟΙΚ, τη ΡΑΑΕΥ και τον ΔΕΔΔΗΕ, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι Προμηθευτές πρόκειται να λάβουν απομειωμένο αντάλλαγμα για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) έναντι του συνολικού οφειλόμενου ποσού για τον μήνα Απρίλιο, καθώς ο Ειδικός Λογαριασμός Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΕΛΥΚΩ) έχει καταστεί ελλειμματικός.

Οι προμηθευτές, ζητούν με την επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς να εφαρμοστούν ειδικά μέτρα με βάση τη ισχύουσα νομοθεσία, καθώς αναγκάζονται να καλύψουν τα ποσά της παροχής ΥΚΩ στους καταναλωτές μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Σημειώνεται ότι στον ΕΛΥΚΩ, συγκεντρώνονται από τους τους ίδιους τους παρόχους τα έσοδα για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας από τους λογαριασμούς ρεύματος. Έπειτα, οι πάροχοι πληρώνονται από τον ΕΛΥΚΩ, που διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Προκειμένου να χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που επιχορηγεί τους λογαριασμούς ρεύματος στη διάρκεια της κρίσης, το κράτος άντλησε από τον ΕΛΥΚΩ 460 εκατ. ευρώ. Επίσης, για να παγώσουν οι χρεώσεις ΥΚΩ στις ενεργοβόρες βιομηχανίες χαμηλής και μέσης τάσης το διάστημα Νοεμβρίου 2021 – Μαρτίου 2022, μειώθηκαν κατά 65 εκατ. ευρώ οι εισροές στον Ειδικό Λογαριασμό.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, γίνεται αντιληπτό ότι εάν το κράτος δε λάβει τα αναγκαία μέτρα, είναι πιθανόν να υπάρξουν νέες αυξήσεις στις χρεώσεις που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Ολόκληρη η επιστολή του ΕΣΠΕΝ:Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Προετοιμάζετε τον κόσμο για αυτό που έρχεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 40% είπαμε;
  Θα είναι τόσο μεγάλη η...........αύξηση που θα βογκήξουν τα πρόβατα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.